Home » Administratie » Condițiile diferă, prețul e același!

Condițiile diferă, prețul e același!

Deși stau și vând ca vai de mama lor, în frig, producătorii din Piața 13 Decembrie, din zona Spitalului Județean de Urgență Vaslui, plătesc taxe demne de invidiat. În timp ce un producător care stă la căldură în interiorul piețelor Traian și Vidin plătește o taxă zilnică de 20 de lei (închiriere tarabă plus închiriere cântar), un producător din Piața 13 Decembrie plătește între 6 și 16 lei, zilnic. Asta în condițiile în care stau sub cerul liber, fără căldură, fără curățenie și într-o zonă cu un vad comercial exterm de redus.

Tarabagii din Piața Centrală trebuie să achite lunar aproximativ 700 de lei în casieria Direcției Administrație Piețe Târguri și Oboare. Adică o medie de peste 20 de lei pe zi, reprezentând chiria pe tarabă (12 lei) plus prețul de închiriere al cântarului, la care se adaugă alți 90 de lei reprezentând o taxă lunară de rezervare a tarabei. Într-o ședință a Consiliului local Vaslui, unul dintre consilieri a ridicat problema taxelor de închiriere a tarabelor din 13 Decembrie, cerând ori eliminarea, ori diminuarea lor la modul cel mai serios. Din păcate, din rațiuni care țin de sistemul de încasare a taxelor, nu s-a obținut nimic.

În același timp, comercianții de produse agro-alimentare din marile piețe ale Vasluiului se plâng continuu de lipsa clienților ori de chirii și se joacă cu prețurile, deși achită lunar aceleași chirii.

În timp ce kilogramul de morcov costă 1,5 lei în Traian, în Piața Centrală acesta costă 2,5 lei. Merele din Traian costă între 1,5 și 2 lei/kg, în timp ce în piața din centru kilogramul de mere ajunge și la 2,5 lei. De asemenea, ardeii costă în Traian 8 lei/kg, în timp ce în centru 10 lei/kg. La fel și cu roșiile, 6 lei/kg în Traian, 7 lei/kg în centru. În Traian, doar carnea este mai scumpă, în medie cu 1 leu /kilogram față de Piața Centrală. Aceastea sunt doar câteva exemple.

Nimeni nu știe însă de ce sunt atât de mari diferențe de preț între cele două piețe. Cert este că în Traian, unde trăiesc foarte mulți din oamenii bogați ai municipiului prețurile sunt mici, în timp ce în Piața Centrală, în jurul căreia trăiesc foarte mulți pensionari sunt prețuri mai mari. (Bogdan RUSU)

Deși stau și vând ca vai de mama lor, în frig, producătorii din Piața 13 Decembrie, din zona Spitalului Județean de Urgență Vaslui, plătesc taxe demne de invidiat. În timp ce un producător care stă la căldură în interiorul piețelor Traian și Vidin plătește o taxă zilnică de 20 de lei (închiriere tarabă plus închiriere cântar), un producător din Piața 13 Decembrie plătește între 6 și 16 lei, zilnic. Asta în condițiile în care stau sub cerul liber, fără căldură, fără curățenie și într-o zonă cu un vad comercial exterm de redus. Tarabagii din Piața Centrală trebuie să achite lunar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: