Home » Administratie » Contre între vicepreședinții de la Consiliul Județean Vaslui – Vasile Mihalachi se “împăunează” în presă

Contre între vicepreședinții de la Consiliul Județean Vaslui – Vasile Mihalachi se “împăunează” în presă

Ceva se întâmplă în relația dintre vicepreședinții Consiliului Județean Vaslui. Zilele trecute, vicepreședintele CJ Vasile Mihalachi a făcut o serie de declarații publice care, după opinia celuilalt vice, Corneliu Bichineț, nu-și aveau rostul. Mai mult, Bichineț spune că prin acele declarații MIhalachi nu a vrut decât să se “împăuneze”.

Bogdan RUSU

În contextul în care se dorește redeschiderea Spitalului Orășenesc Negrești, închis în urmă cu patru ani, Mihalachi a declarat că s-ar putea pune în funcțiune instituția, dacă acesta va deveni o secție a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Astfel, se dorește înființarea la Negrești a unor secții de pediatie, boli interne, dar și un compartiment de primiri urgențe. De asemenea, personalul ar urma să fie adus de la Vaslui.

Corneliu-BichinetColegul său de la vârful CJ Vaslui, Corneliu Bichineț, ne-a declarat însă altceva: Mihalachi se “împăunează”: “Am convenit cu domnul președinte Buzatu ca declarații privind redeschiderea spitalului din Negrești, ca secție externă a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, să dea numai el în calitatea pe care o are, de președinte CJ. În rest, toți ceillați care dau declarații, vor să se împăuneze”.

Mihalachi a declarat, pentru o agen]ie de [tiri, că la începutul anului au avut loc mai multe discuții cu privire la redeschiderea unității ca secție externă a Spitalului Județean Vaslui, astfel încât cheltuielile legate de întreținere și de personal să fie suportate de CJ: “Primăria nu ar putea suporta cheltuielile legate de spital de aceea cea mai bună variantă este redeschiderea lui ca secție externă a Spitalului Județean de Urgență. Acest lucru presupune o analiză foarte riguroasă, deoarece implică o reducere a numărului de paturi de la Spitalul Județean, care să se regăsească la Spitalul Negrești. Astfel, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai spitalului se va analiza gradul de performanță în fiecare secție, pentru a se vedea de unde se pot reduce paturi”.

Mihaela Vlada, director al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, ne-a declarat că nu deține nici un document oficial care să vizeze problema spitalului din orașul Negrești: “Există o intenție de a se redeschide, dar deocamdată nu am primit nimic oficial. Se dicută la nivel de minister și probabil că ideea de a se redeschide este reluată anul acesta. Când și cu ce secții va funcționa spitalul, nu știu”.

Ceva se întâmplă în relația dintre vicepreședinții Consiliului Județean Vaslui. Zilele trecute, vicepreședintele CJ Vasile Mihalachi a făcut o serie de declarații publice care, după opinia celuilalt vice, Corneliu Bichineț, nu-și aveau rostul. Mai mult, Bichineț spune că prin acele declarații MIhalachi nu a vrut decât să se “împăuneze”. Bogdan RUSU În contextul în care se dorește redeschiderea Spitalului Orășenesc Negrești, închis în urmă cu patru ani, Mihalachi a declarat că s-ar putea pune în funcțiune instituția, dacă acesta va deveni o secție a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Astfel, se dorește înființarea la Negrești a unor secții de pediatie,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. DNA sa ii ia pe toti 3 si sa se laude la brutarie! Toti hotii astia la brutarie!

%d blogeri au apreciat: