Home » Justitie » Percheziții pentru camătă, șantaj și amenințare

Percheziții pentru camătă, șantaj și amenințare

Ieri, liniștea a 15 persoane de etnie romă din Murgeni, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă, șantaj și amenințare, a fost dată peste cap de polițiștii vasluieni.

Aceștia, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au efectuat nouă percheziții la locuințele bănuiților, ridicând în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și obiecte fabricate pentru tăiere, împungere sau lovire, ce ar fi putut fi folosite la comiterea infracțiunilor.

Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii de investigații criminale a reieșit faptul că, în perioada 2012-2014, 15 persoane din orașul Murgeni, cu vârste cuprinse între 27 și 61 de ani, ar fi oferit bani cu camătă mai multor persoane, în special din orașul Murgeni și comunele arondate. Pentru sumele oferite, cei în cauză ar fi perceput, în mod ilegal, dobânzi foarte mari. De asemenea, c\m\tarii, unii dintre ei cu antecedente penale, sunt bănuiți că ar fi amenințat, unele persoane vătămate, cu acte de violență pentru recuperarea dobânzilor și a sumelor de bani împrumutate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de investigații criminale pentru documentarea întregii activități infracționale a acestor persoane pe numele cărora a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, amenințare și șantaj.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. (R.N.)

Ieri, liniștea a 15 persoane de etnie romă din Murgeni, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă, șantaj și amenințare, a fost dată peste cap de polițiștii vasluieni. Aceștia, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au efectuat nouă percheziții la locuințele bănuiților, ridicând în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și obiecte fabricate pentru tăiere, împungere sau lovire, ce ar fi putut fi folosite la comiterea infracțiunilor. Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii de investigații criminale a reieșit faptul că, în perioada 2012-2014, 15 persoane din orașul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile