Home » Sanatate » „Urgențele” spitalului bârlădean intră în modernizare

„Urgențele” spitalului bârlădean intră în modernizare

În cursul acestui an, Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad vor intra în lucrări de modernizare. Spitalul se va încadra astfel în normele prevăzute de Ordinul Ministrului Sănătății 1706/2007 actualizat, privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor.

Vor fi amenajate o cameră specială pentru resuscitare, un salon pentru trecerea în observație a pacienților, spații administrative pentru medicul-șef al secției și pentru asistenta-șefă, dar și spații de servit masa pentru angajații acestui sector.

Toate aceste modificări vor fi aduse întregului spațiu de la parterul spitalului, de la partea de intrare a ambulanțelor până la intrarea principală în spital. Asta înseamnă că va fi exploatat și spațiul unde acum funcționează mai multe cabinete „de primire” pentru boli interne, ginecologie și ortopedie.

Cel mai probabil, personalul care deservește aceste cabinete va fi mutat în ambulatoriul de specialitate, întrucât activitatea acestora este specifică unui ambulatoriu și nu unui compartimente de primire a urgențelor.

Am trimis deja la Direcția de Sănătate Publică (DSP) o propunere de avizare pentru modificarea circuitelor în CPU”, a declarat Angela Chirilă, managerul interimar al Spitalului „Elena Beldiman”.

Ani de zile, CPU a funcționat în condiții improprii, inclusiv din punctul de vedere al spațiului și circuitelor. Managerul spitalului a menționat că printre lucrările care vor fi efectuate pentru compartimentare vor fi incluse și schimbarea tâmplăriei, acolo unde este cazul, și înlocuirea ferestrelor și ușilor cu termopane. (Mihaela NICULESCU)

În cursul acestui an, Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad vor intra în lucrări de modernizare. Spitalul se va încadra astfel în normele prevăzute de Ordinul Ministrului Sănătății 1706/2007 actualizat, privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor. Vor fi amenajate o cameră specială pentru resuscitare, un salon pentru trecerea în observație a pacienților, spații administrative pentru medicul-șef al secției și pentru asistenta-șefă, dar și spații de servit masa pentru angajații acestui sector. Toate aceste modificări vor fi aduse întregului spațiu de la parterul spitalului, de la partea de intrare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: