Home » Justitie » Rețea de proxeneți anihilată de polițiști la Băcani

Rețea de proxeneți anihilată de polițiști la Băcani

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui cercetează patru persoane bănuite de trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Două persoane au fost deja reținute pentru 30 de zile.

Roxana NĂSTASĂ

În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, sub coordonarea DIICOT – Biroului Teritorial Vaslui, s-a reușit probarea activității infracționale a patru persoane din comuna Băcani, bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Este vorba de Maria Balaican., în vârstă de 31 ani, Mihai Crăciun, de 29 ani, Marian C., de 24 ani și Dorin G., de 46 ani.

Potrivit polițiștilor, pe 5 ianuarie, victima, în vârstă de 34 ani, a petrecut la locuința ei cu mai multe persoane. Maria Balaican a fost adusă acolo de unul dintre invitații victimei. După un timp, Balaican i-a propus femeii să meargă la Bârlad, împreună cu alte persoane din anturajul ei, pentru a continua petrecerea. Pe drum i-au spus că vor trece prin Băcani, pentru a lua ceva de la locuința unui bărbat care îi însoțea. Numai că la Băcani victima a fost dusă la locuința lui Mihai Crăciun, care a constrâns-o pe femeie prin amenințări și violență să întrețină raporturi sexuale cu mai multe persoane, pentru obținerea unor foloase. Clinții erau găsiți de către bărbatul de 29 de ani.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad au fost sesizați cu privire la o infracțiune de lipsire de libertate și s-au deplasat la locuința în care victima a fost condusă.  La data de 12 ianuarie, s-a dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și lipsire de libertate, iar alaltăieri, magistrații Tribunalului Vaslui au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Față de alți doi bărbați, în vârstă de 24 și 46 ani, din comuna Băcani s-a dispus măsura controlului judiciar, aceștia fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de viol, prin aceea că au obligat victima să întrețină raporturi sexuale”, a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui cercetează patru persoane bănuite de trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Două persoane au fost deja reținute pentru 30 de zile. Roxana NĂSTASĂ În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, sub coordonarea DIICOT – Biroului Teritorial Vaslui, s-a reușit probarea activității infracționale a patru persoane din comuna Băcani, bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Este vorba de Maria Balaican., în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile