Home » World » Doi morți într-o operațiune antiteroristă efectuată în Belgia. Poliția nu a stabilit nicio legătură între operațiune și atacurile din Paris

Doi morți într-o operațiune antiteroristă efectuată în Belgia. Poliția nu a stabilit nicio legătură între operațiune și atacurile din Paris

Două persoane au murit, iar alta a fost rănită în cursul unei intervenții a forțelor speciale belgiene împotriva unei celule teroriste care pregătea atentate, anunță Poliția belgiană, citată de AFP.

„Forțele speciale au intervenit împotriva unei celule teroriste care pregătea atentate. Membrii grupării se antrenaseră în Siria”, a comunicat Poliția belgiană.

„Gruparea teroristă era pe punctul de a comite, în mod iminent, un atentat de amploare în Belgia”, a declarat procurorul Eric Van der Sijpt.

Forțele speciale belgiene au intervenit, joi seară, într-o clădire din orașul Verviers (est) unde erau presupuși membri ai unui grup terorist. Presa relatase că trei persoane au murit în schimburile de focuri care au urmat, iar alți suspecți au fost reținuți.

În zonă au fost auzite mai multe explozii și schimburi de focuri.

Intervenția autorităților a fost filmată de o persoană care locuiește în apropierea clădirii vizate.

„Zece percheziții au avut loc la Verviers și în regiunea Bruxelles, iar doi suspecți au murit în confruntările cu forțele de ordine. Celula teroristă era formată din aproximativ zece persoane, unele revenite din Siria. La Verviers, suspecții au deschis focul cu arme automate spre forțele de ordine și au fost neutralizați”, a afirmat un alt procuror, Thierry Werts, dând asigurări că nu există răniți în rândul agenților de poliție sau civililor.

Amenințarea teroristă viza serviciile forțelor de ordine. Nivelul alertei antiteroriste a fost ridicat la 3 (pe o scară de 4).

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tXBdnKF0YAM&w=560&h=315]

Poliția belgiană nu a stabilit nicio legătură între operațiunea antiteroristă și atacurile din Paris

Poliția nu a stabilit „în acest stadiu nicio legătură” între operațiunea antiteroristă din Belgia și atentatele de la Paris, a anunțat joi un adjunct al procurorului parchetului federal, Eric Van der Sijpt, citat de AFP.

Ancheta, datorită căreia poliția belgiană a desfășurat o vastă operațiune contra unui grup care se pregătea să comită „un atac terorist de anvergură”, a fost deschisă înainte de atacul împotriva revistei Charlie Hebdo, a precizat agenția Belga, citând surse judiciare.

Sursa: mediafax.ro

Două persoane au murit, iar alta a fost rănită în cursul unei intervenții a forțelor speciale belgiene împotriva unei celule teroriste care pregătea atentate, anunță Poliția belgiană, citată de AFP. "Forțele speciale au intervenit împotriva unei celule teroriste care pregătea atentate. Membrii grupării se antrenaseră în Siria", a comunicat Poliția belgiană. "Gruparea teroristă era pe punctul de a comite, în mod iminent, un atentat de amploare în Belgia", a declarat procurorul Eric Van der Sijpt. Forțele speciale belgiene au intervenit, joi seară, într-o clădire din orașul Verviers (est) unde erau presupuși membri ai unui grup terorist. Presa relatase că trei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: