Home » Administratie » Bârladul vrea sa fie „Orașul Reciclării”

Bârladul vrea sa fie „Orașul Reciclării”

Cetățenii orașului pot pune umărul, depozitând gunoiul menajer în containerele colorate: containerul albastru este pentru hârtie și cartoane; cel galben este pentru ambalajele/obiectele din plastic și metal, iar containerul verde este pentru sticlă.

Municipiul Bârlad s-a înscris în bătălia pentru titlul „Orașul Reciclării”. Competiția se desfășoară în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

La acest concurs participă 46 de municipii și orașe, ce vor fi evaluate după următoarele criterii: cantitatea de deșeuri colectate separat (ambalaje din plastic, metal, hârtie-carton și sticlă) per locuitor; calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (adică accesul populației la containerele colorate, aspectul containerelor și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere); campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje.

Anul acesta ne-a propus să luptăm pentru locul I și obținerea tilului de «Orașul Reciclării». În acest scop avem nevoie de implicarea susținută a tuturor cetățenilor municipiului Bârlad în campania de colectare selectivă a deșeurilor. Fiecare cetățean trebuie să fie coștient de faptul că acțiunea de colectare selectivă a deșeurilor contribuie la reducerea poluării, a impactului negativ asupra mediului la modul general. În plus, în timp, conduce și la crearea de oportunități economice și la crearea de locuri de muncă”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

Edilul-șef al Bârladului a mai adăugat că deprinderea obiceiului de selectare și colectare separată a deșeurilor și depozitarea lor în containere specializate va contribui la dezvoltarea localității prin reducerea cheltuielilor pentru transportul și depozitarea deșeurilor menajere la groapa de gunoi. Mai mult decât atât, diminuarea acestor costuri se va reflecta automat și în facturile la salubritate ale fiecăruia dintre noi.

Iată cum trebuie să folosim containerele colorate pe care le întâlnim în punctele de depozitare, atunci când ducem gunoiul din casă la tomberon: containerul albastru este pentru hârtie și cartoane; cel galben este pentru ambalajele/obiectele din plastic și metal, iar containerul verde este pentru sticlă. (Ionuț RUSU)

About Mihai Vasile

3 comments

  1. semafoarele de la stadion nu se mai pun in fucntiune?????????????????????????? oamnei astia platesc taxel degeaba ??????????????????? se fliudieza traficul si nu stim noi????????? sau va bateti joc de noi polulatia care locuieste in acets zone !! pai asta ar insemna abuz in functie ! trebuie capete cazute si

    • invata intai sa scrii in limba romana si apoi incepe sa circuli pe strazi…… cu masina, apropo culorile semafoarelor le stii, sau…tot ca si limba romana?

  2. Vrei reciclare titi?Uitat-te pe geamul primariei si vezi ca in plin centru haitele de caini fac legea! Vezi ca semafoarele in marea majoritate spre IRB sunt moarte iar firma ne-a luat banii si le tot repara de ani buni!Pentru ce te platim si platim taxe?

%d blogeri au apreciat: