Home » World » Manifestație împotriva islamului violent, la Copenhaga

Manifestație împotriva islamului violent, la Copenhaga

O manifestație antiislam este anunțată luni la Copenhaga la apelul mișcării Pegida, care și-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeeași zi la Dresda (Germania) după ce a primit amenințări, relatează AFP.

„Vom manifesta mâine (astazi) la ora 18.00 (19.00 ora României) la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa”, a anunțat duminică organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog școlar.

Mișcarea Pegida („Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului”) a luat ființă în Germania în octombrie. În prezent, aceasta s-a răspândit și în alte țări europene.

La 12 ianuarie, aproximativ 200 de persoane care și-au declarat apartenența la această mișcare au defilat împotriva islamului la Oslo.

Pegida a decis să își anuleze manifestația săptămânală de luni de la Dresda după o amenințare cu moartea venind din partea grupării Stat Islamic împotriva unuia dintre organizatori.

Poliția germană a „interzis orice reuniune publică în aer liber”, luni, la Dresda din cauza unui „risc terorist concret” la această manifestație.

În Danemarca, „obiectivul este de a oferi clasei de mijloc o șansă de a-și exprima îngrijorarea față de un islam violent”, a explicat Sennels. Potrivit lui este vorba despre primul marș „de acest gen” organizat în această țară.

O manifestație antiislam este anunțată luni la Copenhaga la apelul mișcării Pegida, care și-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeeași zi la Dresda (Germania) după ce a primit amenințări, relatează AFP. "Vom manifesta mâine (astazi) la ora 18.00 (19.00 ora României) la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa", a anunțat duminică organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog școlar. Mișcarea Pegida ("Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului") a luat ființă în Germania în octombrie. În prezent, aceasta s-a răspândit și în alte țări europene. La 12 ianuarie, aproximativ 200 de persoane care și-au declarat apartenența la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: