Home / Administratie / Angajatorii de zilieri, așteptați la Finanțe

Angajatorii de zilieri, așteptați la Finanțe

Până la finele lunii februarie 2015, vasluienii care au angajat zilieri pe parcursul anului trecut sunt așteptați la gișeele Direcției Județene a Finanțelor Publice Vaslui pentru a-și achita impozitele.

Potrivit Legii 52/2001, privind angajarea zilierilor, aceștia ar trebui să achite la stat un procent de 16% aplicat la remunerația brută pe care au înmânat-o angajaților cu ziua și se virează la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, orice vasluian, inclusiv cei dinmediul rural care au angajat oameni la prășit, ar urma să achite finațelor cei 16% datorați. În cazul acestora, dacă au achitat 50 de lei la fiecare om luat la muncă, vor trebui să achite statului suma de opt lei.

Mai mult vor trebui să achite cei care și-au renovat locuințele sau cei care și-au construit casele cu ajutorul zilierilor. Rămân de văzut care va fi gradul de colectare al acestor impozite, căci această formă de evaziune fiscală este foarte greu de probat, poate chiar imposibil. Cert este că această formă de muncă este foarte bine dezvoltată pe teritoriul județului, mai ales în mediul rural. (Bogdan RUSU)

Până la finele lunii februarie 2015, vasluienii care au angajat zilieri pe parcursul anului trecut sunt așteptați la gișeele Direcției Județene a Finanțelor Publice Vaslui pentru a-și achita impozitele. Potrivit Legii 52/2001, privind angajarea zilierilor, aceștia ar trebui să achite la stat un procent de 16% aplicat la remunerația brută pe care au înmânat-o angajaților cu ziua și se virează la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, orice vasluian, inclusiv cei dinmediul rural care au angajat oameni la prășit, ar urma să achite finațelor cei 16% datorați. În cazul acestora, dacă au achitat 50 de lei la fiecare om luat…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sponsorizare de 10.000 lei pentru CSC nr.2 Bârlad

Lăudabil! Curtea Complexului de Servicii Comunitare ...

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: