Home » Administratie » Angajatorii de zilieri, așteptați la Finanțe

Angajatorii de zilieri, așteptați la Finanțe

Până la finele lunii februarie 2015, vasluienii care au angajat zilieri pe parcursul anului trecut sunt așteptați la gișeele Direcției Județene a Finanțelor Publice Vaslui pentru a-și achita impozitele.

Potrivit Legii 52/2001, privind angajarea zilierilor, aceștia ar trebui să achite la stat un procent de 16% aplicat la remunerația brută pe care au înmânat-o angajaților cu ziua și se virează la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, orice vasluian, inclusiv cei dinmediul rural care au angajat oameni la prășit, ar urma să achite finațelor cei 16% datorați. În cazul acestora, dacă au achitat 50 de lei la fiecare om luat la muncă, vor trebui să achite statului suma de opt lei.

Mai mult vor trebui să achite cei care și-au renovat locuințele sau cei care și-au construit casele cu ajutorul zilierilor. Rămân de văzut care va fi gradul de colectare al acestor impozite, căci această formă de evaziune fiscală este foarte greu de probat, poate chiar imposibil. Cert este că această formă de muncă este foarte bine dezvoltată pe teritoriul județului, mai ales în mediul rural. (Bogdan RUSU)

Până la finele lunii februarie 2015, vasluienii care au angajat zilieri pe parcursul anului trecut sunt așteptați la gișeele Direcției Județene a Finanțelor Publice Vaslui pentru a-și achita impozitele. Potrivit Legii 52/2001, privind angajarea zilierilor, aceștia ar trebui să achite la stat un procent de 16% aplicat la remunerația brută pe care au înmânat-o angajaților cu ziua și se virează la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, orice vasluian, inclusiv cei dinmediul rural care au angajat oameni la prășit, ar urma să achite finațelor cei 16% datorați. În cazul acestora, dacă au achitat 50 de lei la fiecare om luat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: