Home » Invatamant » A apărut prima monografie a învățământului vasluian

A apărut prima monografie a învățământului vasluian

Ieri, la ora 11, la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui, oficialitățile județului, printre care prefectul Andrei Puică, administratorul județului, Valeriu Caragață și primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, împreună cu reprezentanți ai unor instituții din județ și cu personalitățile de seamă ale învățământului vasluian au participat la lansarea lucrării științifice „Învățământul vasluian. File de istorie – secolul XVIII-2014”.

Cartea, semnată de Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui și profesorii de istorie Nicolae Ionescu, Ionela Lepărdă și Daniela Croitoru, cuprinde informații referitoare la istoria școlilor din județul Vaslui, fiind prima monografie de acest gen.
„S-a muncit foarte mult, timp de doi ani de zile. A fost un vis, iar un om, prin onoarea de a conduce învățământul vasluian, are și obligația de a promova cultura. Cartea este un omagiu truditorilor la învățământul acestui județ, cu bune și cu rele” a spus Gabriela Plăcintă.
Despre carte au vorbit profesorii universitari Ion Agrigoroaiei și Ionel Miron, dar și Gheorghe Cîrjă, cel care a slujit o viață întreagă învățământul vasluian.
Cartea este structurată pe patru capitole, referitoare la istoria învățământului vasluian până la 1918, în anii interbelici, în anii regimului comunist, dar și după comunism. Totodată, în lucrare sunt prezentate unități școlare reprezentative din județul Vaslui, asociații culturale ale învățământului vasluian, personalități ale școlii vasluiene, precum și personalul ISJ-ului în perioada 1930-2014. (Roxana NĂSTASĂ)

Ieri, la ora 11, la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui, oficialitățile județului, printre care prefectul Andrei Puică, administratorul județului, Valeriu Caragață și primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, împreună cu reprezentanți ai unor instituții din județ și cu personalitățile de seamă ale învățământului vasluian au participat la lansarea lucrării științifice „Învățământul vasluian. File de istorie – secolul XVIII-2014”. Cartea, semnată de Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui și profesorii de istorie Nicolae Ionescu, Ionela Lepărdă și Daniela Croitoru, cuprinde informații referitoare la istoria școlilor din județul Vaslui, fiind prima monografie de acest gen. „S-a muncit foarte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: