Home » World » Obama promite victoria împotriva organizației Stat Islamic, chiar dacă efortul "va lua timp"

Obama promite victoria împotriva organizației Stat Islamic, chiar dacă efortul "va lua timp"

Statele Unite și aliații săi vor învinge organizația Stat Islamic (SI), dar lupta va dura mult timp, va declara marți seara președintele american Barack Obama, potrivit unor fragmente din discursul său despre Starea Națiunii făcute publice de Casa Albă, relatează AFP.

„Acest efort va lua timp. (…) Dar vom reuși”, urmează să declare președintele Statelor Unite, țară care conduce o coaliție internațională formată din aproximativ 60 de state angajate într-o intervenție militară împotriva SI în Siria și în Irak.

În cele două țări, „leadershipul american, în special puterea noastră militară, este pe cale de a stopa avansul SI”, va reafirma Obama, care le va cere oficial aleșilor americani să aprobe intervenția militară împotriva SI.

„În loc de a fi prinși într-un nou război terestru în Orientul Mijlociu, vom conduce o coaliție largă, care va cuprinde țări arabe, pentru a slăbi și, în cele din urmă, pentru a distruge această grupare teroristă”, va repeta Obama, care a exclus, după retragerile de trupe din Irak și din Afganistan, posibilitatea de a implica forțele terestre americane într-un nou conflict regional.

„În această seară, îndemn Congresul să arate lumii că suntem uniți în această misiune, adoptând o rezoluție care autorizează folosirea forței împotriva SI”, urmează să încheie președintele Statelor Unite.

La ora actuală, Washingtonul conduce acțiunea armată din Siria și din Irak în baza unor texte adoptate sub George W. Bush, imediat după atentatele din 11 septembrie 2001. (mediafax)

Statele Unite și aliații săi vor învinge organizația Stat Islamic (SI), dar lupta va dura mult timp, va declara marți seara președintele american Barack Obama, potrivit unor fragmente din discursul său despre Starea Națiunii făcute publice de Casa Albă, relatează AFP. "Acest efort va lua timp. (...) Dar vom reuși", urmează să declare președintele Statelor Unite, țară care conduce o coaliție internațională formată din aproximativ 60 de state angajate într-o intervenție militară împotriva SI în Siria și în Irak. În cele două țări, "leadershipul american, în special puterea noastră militară, este pe cale de a stopa avansul SI", va reafirma…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile