Home » Administratie » Primării asistate bugetar de Guvernul Ponta

Primării asistate bugetar de Guvernul Ponta

Guvernul Ponta a demonstrat din nou că susține incompetența. Recent, 82 de unități administrativ teritoriale (UAT) din județul Vaslui, care nu au reușit să se caleze pe plafoanele de încasări stabilite de guvernanți, au primit sume uriașe de la bugetul de stat. Toate aceste UAT-uri nu au reușit să încaseze sume peste limita de 1,5 milioane lei în (în cazul comunelor), iar modul de alocare a banilor s-a făcut în funcție de gradul de încasare a taxelor și impozitelor locale.

Primăriile care nu au reușit să încaseze peste limitele impuse de Guvern au fost „miluite”, în timp ce autoritățile locale ce au depășit limita guvernamentală au fost omise din lista UAT-urilor beneficiare de finanțare. Performante la capitolul venituri au fost primăriile Bârlad, Zorleni, Drânceni și Fălciu, fapt pentru care nu au primit nici un sfanț de la bugetul de stat. Până și municipiul Vaslui, care a reușit o performanță fiscală mai mare ca alte UAT-uri, a fost dezavantajat de Guvern. A primit 84.000 de lei, în timp ce orașul Murgeni a fost binecuvântat de Guvern cu suma colosală de 4,7 milioane de lei. Până și UAT Băcești, unde beneficiarii Legii 416 sunt mai mulți ca plătitorii de taxe, a beneficiat de mai multe fonduri ca UAT Vaslui: 1.076.000 lei. Astfel, din modul de împărțire a fondurilor, se poate deduce faptul că cei din Guvernul României sprijină incompetența autorităților locale, în loc să vină în ajutorul celor care se zbat să dezvolte comunitățile pe care le gestionează.

Un alt fapt, extrem de grav este că doar patru UAT-uri din 86 au reușit să adune bani la bugetele locale. Râmâne de vâzut ce vor face primăriile cu fondurile primite, pe parcursul acestui an. (Bogdan RUSU)

Guvernul Ponta a demonstrat din nou că susține incompetența. Recent, 82 de unități administrativ teritoriale (UAT) din județul Vaslui, care nu au reușit să se caleze pe plafoanele de încasări stabilite de guvernanți, au primit sume uriașe de la bugetul de stat. Toate aceste UAT-uri nu au reușit să încaseze sume peste limita de 1,5 milioane lei în (în cazul comunelor), iar modul de alocare a banilor s-a făcut în funcție de gradul de încasare a taxelor și impozitelor locale. Primăriile care nu au reușit să încaseze peste limitele impuse de Guvern au fost „miluite”, în timp ce autoritățile locale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: