Home » Technology » Proiect de cercetare referitor la extracte cu acțiune anticanceroasă la Centrul de Cercetări Biologice Jibou

Proiect de cercetare referitor la extracte cu acțiune anticanceroasă la Centrul de Cercetări Biologice Jibou

Descoperirea unor extracte cu acțiune anticanceroasă, atât din plante, cât și din ciano-bacterii este tema de cercetare a unui proiect pentru care Centrul de Cercetări Biologice (CCB) Jibou speră să obțină finanțare europeană.

Potrivit directorului Cosmin Sicora, CCB Jibou este singura instituție din județ care a depus, la sfârșitul anului trecut, la Agenția Națională pentru Cercetare Științifică, proiecte de cercetare.

„Pe partea de cercetare s-au depus trei proiecte în luna decembrie, am trecut de filtrul de eligibilitate și așteptăm să fim evaluați. Am fost singurii din Sălaj care au depus proiecte pe această axă de finanțare. Am pus pe harta țării județul, pe partea de cercetare. Au fost și județe care n-au depus niciun proiect”, a declarat marți pentru AGERPRES Cosmin Sicora.

El a precizat că unul dintre aceste proiecte vizează descoperirea unor remedii pentru tratarea cancerului.

„Avem un proiect ce se referă la descoperirea unor extracte cu acțiune anticanceroasă, atât din plante cât și din ciano-bacterii, lucru care este foarte nou. Practic, nu s-a mai făcut în România. În străinătate au mai fost câte proiecte de acest gen, dar la noi în țară nu. Noi avem experiență pe partea de ciano-bacterii și ne-am zis că putem încerca să le folosim și pe partea bio-medicală”, a subliniat Cosmin Sicora.

Celelalte două proiecte vizează descoperirea de proteine noi implicate în procesul de fotosinteză, respectiv stimularea schimbărilor climatice pentru a se putea observa acțiunea lor asupra plantelor amenințare deja cu dispariția.

„Noi zicem că am scris trei proiecte foarte interesante, care merită făcute, iar dacă nu vom obține finanțare vom încerca să le facem din fonduri proprii sau din alte surse”, a conchis Cosmin Sicora. (agerpres.ro)

Descoperirea unor extracte cu acțiune anticanceroasă, atât din plante, cât și din ciano-bacterii este tema de cercetare a unui proiect pentru care Centrul de Cercetări Biologice (CCB) Jibou speră să obțină finanțare europeană. Potrivit directorului Cosmin Sicora, CCB Jibou este singura instituție din județ care a depus, la sfârșitul anului trecut, la Agenția Națională pentru Cercetare Științifică, proiecte de cercetare. "Pe partea de cercetare s-au depus trei proiecte în luna decembrie, am trecut de filtrul de eligibilitate și așteptăm să fim evaluați. Am fost singurii din Sălaj care au depus proiecte pe această axă de finanțare. Am pus pe harta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: