Home » Invatamant » 12 școli din județ au primit truse de șah

12 școli din județ au primit truse de șah

Ieri, Primăria Muncipiului Vaslui a fost gazda unui eveniment deosebit, la care au participat directori de unități de învățământ din județ, reuniți pentru o întâlnire cu președintele Federației Române de șah, Sorin Iacoban și vicepreședintele instituției, Vasile Manole. Scopul vizitei acestora a fost de a dona, prin programul „Educație prin șah”, seturi de șah pentru 12 școli din județul Vaslui, șase din mediul urban și șase din mediul rural.

Școlile urbane care au primit truse, sunt Școala „Vasile Alecsandri” din Vaslui, Școala „Alexandra Nechita” din Vaslui, Școala „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Școala „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Școala „Atanasie Panu” din Huși Și Liceul „Nicolae Iorga” din Negrești. Din mediul rural, au primit seturi de șah, Școala „Mihai Eminescu” din comuna Laza, Școala „Ștefan Ciubotărașu” din Lipovăț, Școala „Adrian Porumboiu” din Muntenii de Jos, Școala nr. 1 din Văleni, Școala „Stroe Belloescu” Grivița și Școala de Arte și Meserii din Ghermănești.
„În cadrul acestui program, implementat cu sprijinul lui Remus Pricopie, care a înțeles că șahul este nu numai un sport, ci și un joc al minții, se vor dona peste 5.000 de seturi de șah pentru școli din țară. După Buzău, Vasluiul este al doilea județ în care facem donația și vom continua, pentru că sunt foarte mulți copii în România care joacă șah. șahul dezvoltă gândirea logică, abilitățile de comunicare, capacitatea de a lua decizii într-un timp scurt și nici nu necesită echipament sau alte asemenea, cum e în cazul altor sporturi. Șahul a fost introdus în școală pentru primii doi ani de studiu, ca materie opțională, dar vom continua demersurile pentru a fi și pentru următorii doi ani. De asemenea, s-a dat un ordin al minsitrului, conform căruia nu numai cadrele didactice pot preda această materie, ci și antrenorii și sportivii legitimați de Federația Română de Șah” a spus președintele Federației, Sorin Iacoban.
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, prezent la eveniment, a ținut să spună și el câteva cuvinte, exprimându-și mulțumirea cu privire la faptul că Vasluiul nu e trecut la capitolul „și alții”, și ba chiar, e printre primele județe în care s-a făcut donația de truse.
„Este foarte îmbucurător că nu suntem trecuți la «și alții». Vasluiul e de demult un oraș al șahului. La Vaslui, șahul are tradiție, avem oameni care joacă, precum și asociații care programează diverse competiții. Avem și un vicecamipon modial, și chiar vrea să reușesc să acord niște burse pe un an doi. Suntem în discuții cu privire la acest lucru” a spus Vasile Pavăl.
Și Narcis Aprodu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului școlar Județean (ISJ) Vaslui, a ținut să mulțumească pentru donație și a dat asigurări de eforturile celor de la ISJ de a se face șah în școlile din Vaslui.
„Noi, cei de la ISJ, reprezentanții educației în teritoriu, vom încerca să facem ca șahul să fie în școli. Mulțumim pentru trusele de șah și fie ca șahul să fie un sport practicat de toate școlile” a spus acesta.
La finalul evenimentului, trusele au fost înmânate reprezentanților celor 12 școli, de ele bucurându-se de acum înainte sute de elevi din județ. (Roxana NĂSTASĂ)

Ieri, Primăria Muncipiului Vaslui a fost gazda unui eveniment deosebit, la care au participat directori de unități de învățământ din județ, reuniți pentru o întâlnire cu președintele Federației Române de șah, Sorin Iacoban și vicepreședintele instituției, Vasile Manole. Scopul vizitei acestora a fost de a dona, prin programul „Educație prin șah”, seturi de șah pentru 12 școli din județul Vaslui, șase din mediul urban și șase din mediul rural. Școlile urbane care au primit truse, sunt Școala „Vasile Alecsandri” din Vaslui, Școala „Alexandra Nechita” din Vaslui, Școala „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, Școala „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, Școala „Atanasie Panu” din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: