Home » Social » Expoziție și simpozion științific dedicate Zilei Unirii, la Muzeul Județean

Expoziție și simpozion științific dedicate Zilei Unirii, la Muzeul Județean

Astăzi, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui va fi gazda a două evenimente dedicate Zilei Unirii: o expozițe „Valori cultural-istorice”, ce va avea loc la ora 12 și un simpozion științific, ce va avea loc la ora 13.
Expozția „Valori cultural-istorice” va fi cu obiecte din patrimoniul Muzeului Județean și se va desfășura în sala „Artă”, la fel ca și simpozionul. Evenimentul va fi prezentat de prof. Adina Gabriela Cernoschi de la Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui, participând la acest eveniment și elevii clasei a III-a de la Școala „Constantin Motaș” , îndrumați de prof. Mihaela Grecu cu un program artistic ce va încânta, în mod sigur, ochii privitorilor.
La ora 13, va fi simpozion științific, dedicat Zilei Unirii, unde profesorul Dan Ravaru va vorbi despre „Imaginea lui Alexandru Ioan Cuza în paginile revistei lui Ion Creangă”, prof. dr. Nicolae Ionescu va vorbi despre „24 ianuarie 1859-zi memorabilă în istoria românilor”, Albert Gabriel Grecu de la Muzeul Județean despre „Mica Unire – mărturisită prin medalii și decorații”, iar Mihai Cristian Șelaru, tot de la Muzeul Județean despre „Ecoul dublei alegeri (24 ianuarie 1859)”. Așadar, vasluienii iubitori de istorie, și nu numai, sunt așteptați să ia parte la evenimentele ce marchează un un moment de importanță deosebită pentru români, anume- Ziua Unirii. (Roxana NĂSTASĂ)

Astăzi, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui va fi gazda a două evenimente dedicate Zilei Unirii: o expozițe „Valori cultural-istorice”, ce va avea loc la ora 12 și un simpozion științific, ce va avea loc la ora 13. Expozția „Valori cultural-istorice” va fi cu obiecte din patrimoniul Muzeului Județean și se va desfășura în sala „Artă”, la fel ca și simpozionul. Evenimentul va fi prezentat de prof. Adina Gabriela Cernoschi de la Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui, participând la acest eveniment și elevii clasei a III-a de la Școala „Constantin Motaș” , îndrumați de prof. Mihaela Grecu cu un program…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: