Home » National » Primarul Iașiului face apel la partide să nu politizeze manifestările din 24 Ianuarie de Ziua Unirii

Primarul Iașiului face apel la partide să nu politizeze manifestările din 24 Ianuarie de Ziua Unirii

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, face apel către partide să nu politizeze manifestările care vor fi organizate sâmbătă, la Iași, de Ziua Unirii, spunând că trebuie să existe respect față de simbolurile naționale, fiind pentru prima dată când 24 Ianuarie este aniversată ca sărbătoare națională.

Social-democratul Gheorghe Nichita a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că speră ca la manifestările oficiale ce vor avea loc, sâmbătă, 24 Ianuarie, în Piața Unirii, să vină cât mai mulți ieșeni, el cerând, totodată, partidelor să nu politizeze evenimentul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Fac apel la ieșeni să vină într-un număr cât mai mare. E prima dată când aniversăm 24 Ianuarie ca sărbătoare națională. Fac un apel la partidele politice să nu politizăm acest eveniment. Avem foarte multe personalități care au anunțat că vin în oraș, iar în felul acesta punem Iașul în evidență foarte bine. Această sărbătoare nu este nici a PNL, nici a PSD, nici a altui partid și vreau să avem cu toții respect pentru aceste simboluri naționale”, a declarat Gheorghe Nichita.

Primarul municipiului Iași a afirmat că premierul Victor Ponta va fi prezent la manifestări, el urmând să fie însoțit și de câțiva miniștri, între care Liviu Dragnea, Liviu Pop și Bogdan Aurescu.

Primarul Nichita a mai spus, în aceeași conferință de presă, că înaintea manifestărilor oficiale, dar și după terminarea acestora, pe scena din Piața Unirii vor urca interpreții de muzică populară Aurel Tamaș, Margareta Clipa, Nicolae Glib și Daniela Condurache.

La manifestările de la Iași ce vor fi organizate de Ziua Unirii este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

În programul evenimentului sunt incluse un moment folcloric, recitarea unui text istoric de către actori ieșeni, o slujbă religioasă, discursurile oficiale, depunerile de coroane la statuia domnitorului Aleandru Ioan Cuza, o paradă militară și Hora Unirii.

Imediat după terminarea manifestărilor oficiale, Primăria Iași va oferi participanților la eveniment 5.000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert.

În 16 decembrie 2014, Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a legii prin care 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – este declarată zi de sărbătoare națională.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, face apel către partide să nu politizeze manifestările care vor fi organizate sâmbătă, la Iași, de Ziua Unirii, spunând că trebuie să existe respect față de simbolurile naționale, fiind pentru prima dată când 24 Ianuarie este aniversată ca sărbătoare națională. Social-democratul Gheorghe Nichita a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că speră ca la manifestările oficiale ce vor avea loc, sâmbătă, 24 Ianuarie, în Piața Unirii, să vină cât mai mulți ieșeni, el cerând, totodată, partidelor să nu politizeze evenimentul, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Fac apel la ieșeni să vină într-un număr cât mai mare. E prima…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: