Home / Social / Sărbătoare la CARP

Sărbătoare la CARP

Aniversarea a 117 ani de la înființarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad a fost marcată, ieri, prin două simpozioane, dintre care unul dedicat Unirii de la 1859.
Profesorul Gheorghe Gherghe, un mai vechi colaborator al CARP, cel care a realizat și monografia acestei instituții, a prezentat un material despre importanța acestui act istoric.
„Profesorul Gherghe a oferit publicului prezent câteva informații în premieră, despre actul unirii de la 1859, date pe care nici profesorii de istorie nu le cunosc”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.
După simpozionul de istorie, publicul a putut afla mai multe detalii despre istoricul CARP, despre importanța acestei asociații, beneficiile aduse comunității bărlădene, inclusiv prin activitățile organizate în ultimii ani. Toate acestea, dintr-un material prezentat de profesorul Ghiță Cristian, intitulat „Împreună suntem mai puternici”.
CARP își aniversează ziua, începând din acest an, pe 24 Ianuarie. Hotărârea a fost luată pe 9 octombrie 2014, în cadrul Adunării Generale extraordinare. Numele Elenei Cuza a fost atribuit instituției în mai 2011, de aceea, ulterior s-a hotărât ca ziua aniversară a CARP să fie pe 24 Ianuarie, de Ziua Unirii. De trei ani, sala de conferințe a CARP poartă numele lui Alexandru Ioan Cuza. (Mihaela NICULESCU)

Aniversarea a 117 ani de la înființarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad a fost marcată, ieri, prin două simpozioane, dintre care unul dedicat Unirii de la 1859. Profesorul Gheorghe Gherghe, un mai vechi colaborator al CARP, cel care a realizat și monografia acestei instituții, a prezentat un material despre importanța acestui act istoric. „Profesorul Gherghe a oferit publicului prezent câteva informații în premieră, despre actul unirii de la 1859, date pe care nici profesorii de istorie nu le cunosc”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad. După simpozionul de istorie, publicul a putut afla mai…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: