Home » Social » Un bârlădean de excepție, într-un concert de excepție

Un bârlădean de excepție, într-un concert de excepție

Muzicianul bârlădean Răzvan Ionescu va concerta la Bârlad împreună cu patru dintre cei mai buni instrumentiști de jazz din România. Concertul va avea loc la Teatrul „Victor Ion Popa”, pe 13 februarie, ora 18.30 și este primul eveniment muzical în care Răzvan cântă la Bârlad după stabilirea în Norvegia. Va fi acompaniat de instrumentiști de clasă precum Michael Aker (bass), Alex Man (chitară), Tavi Scurtu (tobe) și Cătălin Milea (saxofon).
Răzvan Ionescu are 36 de ani și a absolvit Școala Gimnazială de Muzică și Arte Plastice „N.N. Tonitza” din Bârlad. A studiat vioara cu prof. Nicolae Borș, care, din păcate, nu mai este în viață. Talentul său a fost remarcat de mic de tatăl său, Nelu Ionescu și el muzician. Acesta a hotărât să-l înscrie la Școala de Muzică. Copilul și adolescentul Răzvan Ionescu s-a dovedit a fi un talent înnăscut, care a muncit enorm participând nu de puține ori la evenimente muzicale alături de tatăl său, unde cântau împreună. Deși a studiat la Școala de muzică vioara, Răzvan a învățat mai târziu să cânte la pian și a luat cursuri de canto. La 19 ani, a compus piese pentru artistul francez Maurice Gellard, iar apoi a ajuns să compună partituri pentru o serie de participanți la concursuri importante din Norvegia. După mai multe drumuri în această țară și colaborări cu impresari de acolo, în 2004 a hotărât să se stabilească definitiv în Norvegia. În 2011, Răzvan Ionescu a participat alături de Luminița Anghel la Festivalul Internațional de Muzică „Turkish Vision”, unde a obținut marele premiu.
Răzvan Ionescu, pe numele său de scenă Ray Johnson, este pianist, interpret, compozitor și producător, având propriul său studio de înregistrări în Norvegia. Peste o săptămână, va reveni în orașul natal pentru mai multe zile, iar pe 13 februarie le promite bârlădenilor, pe care nu i-a uitat, un eveniment muzical de excepție. Concertul său, intitulat „Standard Love” va avea și o invitată surpriză, bârlădeanca Tania Cepoi (Ganea), care are o carieră muzicală în Suedia.
Visul lui Răzvan este acela de a organiza un turneu în România, concertul de la Bârlad fiind, de fapt, parte a unui proiect cultural. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: