Home » Administratie » În 2014, consiliile locale au emis 74 de hotărâri ilegale

În 2014, consiliile locale au emis 74 de hotărâri ilegale

Pe parcursul anului trecut, Instituția Prefectului Județului Vaslui a primit, în vederea analizării și avizării, 3.985 de hotări emise de cele 86 de consilii locale (CL) aferente unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului. Potrivit informațiilor primite, Instituția Prefectului a analizat 3.717 de hotărâri, din care a avizat 3.649, restul de 74, fiind declarate ilegale.

Alexandru Barbu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, ne-a declarat că nu au fost cazuri grave de încălcare a legilor statului român.

„Motivele care au condus la declararea hotărârilor ca fiind nelegale au fost legate în special de modul de organizare și desfășurare a ședințelor de CL. Din cele 74 de acte neconforme cu legile în vigoare, 45 au fost revocate de CL, iar ăase au fost atacate în Contencios”, a declarat Alexandru Barbu.

Numărul de hotărâri aprobate este destul de mare, dacă ținem seama de faptul că aceste organisme locale cu atribuție decizională se întrunesc, în medie, o singură dată pe lună. Media de hotărâri emise de fiecare UAT în 2014 este de 46, ceea ce presupune cel puțin două întruniri ale CL pe lună. (Bogdan RUSU)

Pe parcursul anului trecut, Instituția Prefectului Județului Vaslui a primit, în vederea analizării și avizării, 3.985 de hotări emise de cele 86 de consilii locale (CL) aferente unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului. Potrivit informațiilor primite, Instituția Prefectului a analizat 3.717 de hotărâri, din care a avizat 3.649, restul de 74, fiind declarate ilegale. Alexandru Barbu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, ne-a declarat că nu au fost cazuri grave de încălcare a legilor statului român. „Motivele care au condus la declararea hotărârilor ca fiind nelegale au fost legate în special de modul de organizare și desfășurare a ședințelor de CL.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: