Home » Invatamant » Profesorii nu trebuie să justifice pomana electorală

Profesorii nu trebuie să justifice pomana electorală

Profesorii și învățătorii care au primit pomană electorală la finele lui 2014 nu vor fi siliți să justifice modul de cheltuire a banilor. Este vorba de suma de 700 de lei acordată de Guvern, pentru ca beneficiarii să-și dezvoltare cariera și desigur… pentru a vota cu cine trebuie.

Guvernul le-a impus totuși beneficiarilor să raporteze în scris conducerilor instituțiilor în cadrul cărora activează modul în care au utilizat banii. Desigur, fără a fi nevoiți să atașeze raportului copii după facturi sau alte documente fiscale.

„Dreptul de a finanța dezvoltarea profesională este consfințit prin lege. Nu trebuie documente justificative pentru aceste sume, ci doar un raport. Concret și la obiect, nu trebuie chitanțe sau facturi. De altfel, precizările sunt publice. Până în iunie, se vor preda rapoartele finale prin care unitățile școlare vor preciza faptul că aceste sume au fost utilizate pentru dezvoltarea carierei profesionale, scopul în care au fost acordate”, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul Educației.

Alocarea celor 700 de lei/cap de cadru didactic a fost anunțată de Guvern la finele lunii octombrie 2014. Este vorba de aproximativ 50 de milioane de lei, cheltuiți în cadrul Programului Operațional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, ce s-a concretizat în miluirea cu suma de 150 de euro a unui număr de 250.000 de cadre didactice din învățământul preuniversitar. (Bogdan RUSU)

Profesorii și învățătorii care au primit pomană electorală la finele lui 2014 nu vor fi siliți să justifice modul de cheltuire a banilor. Este vorba de suma de 700 de lei acordată de Guvern, pentru ca beneficiarii să-și dezvoltare cariera și desigur... pentru a vota cu cine trebuie. Guvernul le-a impus totuși beneficiarilor să raporteze în scris conducerilor instituțiilor în cadrul cărora activează modul în care au utilizat banii. Desigur, fără a fi nevoiți să atașeze raportului copii după facturi sau alte documente fiscale. „Dreptul de a finanța dezvoltarea profesională este consfințit prin lege. Nu trebuie documente justificative pentru aceste…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile