Home » Administratie » Locativa Vaslui SRL a intrat în insolvență

Locativa Vaslui SRL a intrat în insolvență

Societatea care administrează fondul de locuințe aflate în proprietatea statului sau a municipiului Vaslui a intrat în insolvență. SC Locativa Vaslui SRL are o datorie de peste peste 21 de miliarde de lei vechi către Direcția Regională a Finanțelor Publice.

SC Locativa Vaslui SRL a intrat în insolvență, pentru o datorie de 2.186.438 lei (aproape 22 de miliarde de lei vechi). Societatea a preluat aceste datorii de la SC Goscom SA, firma care gestiona fondul locativ până în anul 2013, când a fost înființată SC Locativa Vaslui SRL.

Preluând fondul locativ de stat, această nouă societate și-a asumat răspunderea de a administra locuințele sociale, locuințele proprietate de stat și cele ale municipiului și de a recupera restanțele pe care le aveau chiriașii care semneseră contracte cu Goscomul. În prezent, Locativa administrează 148 de locuințe sociale, 53 de locuințe din ale fondului locativ de stat, 145 de locuințe ANL și cinci locuințe de serviciu.

„La înființarea societății, în octombrie 2013, am preluat fondul locativ de la Goscom Vaslui cu tot cu datorii, care se ridicau la 3,7 milioane lei. Noi de atunci am început să plătim eșalonat, în funcție de încasările pe chirii pe care le facem și noi de la chiriași și din vânzarea locuințelor. Cele 2,1 milioane lei pe care le mai avem de dat către Finanțele Publice reprezintă TVA din tranzacțiile de apartamente făcute de către Goscom”, a declarat Nicu Palde, directorul Locativa Vaslui SRL.

Deoarece datornica nu dispune de patrimoniu propriu, Direcția Regională a Finanțelor Publice (DRFP) Iași a depus la Tribunalul Vaslui o solicitare de deschidere a procedurii de insolvență. Conducerea Locativa a depus o contestație, însă aceasta nu a avut efect. DRFP a făcut o solicitare prin care cerea anularea contestației, astfel că societatea a fost chemată în instanță ca debitor.

Societatea ar fi putut evita intrarea în insolvență în cazul în care ar fi deținut un patrimoniu propriu, respectiv o garanție, caz în care se putea negocia o reeșalonare a datoriilor. Locativa a achitat sume de bani către stat, însă conducerea Finanțelor vasluiene i-a cerut directorului locativei să achite lunar o sumă de 50.000 de lei. Această sumă este însă prea mare pentru bugetul societății, care are de recuperat creanțe de la firme aflate în insolvență, societăți închise și beneficiari de ajutoare de stat.

Directorul Nicu Palade susține că nu se pune problema scoaterii la licitație a unor locuințe din proprietatea CL Vaslui pentru acoperirea datoriilor la Finanțele Publice. (A.S.)

Societatea care administrează fondul de locuințe aflate în proprietatea statului sau a municipiului Vaslui a intrat în insolvență. SC Locativa Vaslui SRL are o datorie de peste peste 21 de miliarde de lei vechi către Direcția Regională a Finanțelor Publice. SC Locativa Vaslui SRL a intrat în insolvență, pentru o datorie de 2.186.438 lei (aproape 22 de miliarde de lei vechi). Societatea a preluat aceste datorii de la SC Goscom SA, firma care gestiona fondul locativ până în anul 2013, când a fost înființată SC Locativa Vaslui SRL. Preluând fondul locativ de stat, această nouă societate și-a asumat răspunderea de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: