Home » Justitie » Închisoare cu executare pentru pruncucidere

Închisoare cu executare pentru pruncucidere

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au condamnat-o, ieri, la doi ani de închisoare cu executare, pe Roxana Mădălina Diaconu, tânăra de 20 de ani care, în urmă cu doi ani, și-a omorât bebelușul abia născut. Judecată inițial de magistrații de la Tribunalul Vaslui, ea scăpase cu doi ani de închisoare cu suspendare, însă procurorii au atacat sentința. În februarie 2013, Roxana Mădălina Diaconu a născut singură o fetiță, în baia unui apartament din Huși, unde stătea cu chirie. Apoi a sugrumat-o și a lovit-o de mai multe ori de gresie și vasul de toaletă. Când s-a asigurat că micuța nu mai mișcă, a pus corpul neînsuflețit într-o pungă, pe care a ascuns-o după un fotoliu. Cadavrul a fost găsit două zile mai târziu, după ce mama a ajuns la spital.

 Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au schimbat sentința Tribunalului Vaslui în cazul Roxanei Mădălina Diaconu, tânăra din Bunești-Averești, care în februarie 2013 a născut în baia unui apartament din Huși, după care și-a ucis bebelușul. Magistrații au decis ca ea va executa doi ani de închisoare pentru pruncucidere.

Inițial, magistrații Tribunalului Vaslui au condamnat-o, în octombrie anul trecut, la doi ani de închisoare, cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani și să efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității. În decizia lor, magistrații au ținut cont de spusele fetei, care a declarat că a suferit o depresie pe perioada sarcinii, care s-a accentuat în momentul nașterii, motiv pentru care nu s-a mai putut controla. Totodată, Tribunalul a respins cererile Spitalului Muncipal Huși și Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui de a le fi achitate serviciile medicale prestate în cazul tinerei, considerându-se că ea a beneficiat de asigurarea medicală a unuia din părinți. Procurorii au considerat că, raportată la fapta comisă, pedeapsa aplicată tinerei este prea blândă, motiv pentru care au solicitat instanței superioare redozarea pedepsei și executarea acesteia în regim de detenție.

Puncul a fost strangulat

Procurorii vasluieni au demarat cercetările în acest caz pe 6 februarie 2013, după ce Roxana Mădălina Diaconu a ajuns la spital prezentând semenele unei nașteri recente. Tânăra le-a povestit anchetatorilor că a născut singură, în baia apartamentului din Huși, unde locuia în gazdă. Ea a mai spus că, după ce a născut, trupul bebelușului a căzut de pe vasul de toaletă, pe gresie.

În momentul în care au ajuns la locuința în care s-a petrecut îngrozitoarea faptă, polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al unei fetițe, ascuns într-o pungă, băgată după un fotoliu. În urma examenului necroptic, a reieșit că pruncul se născuse viu, dar că a decedat ca urmare a asfixierii mecanice și a politraumatismelor incompatibile cu viața. Anchetatorii au stabilit că după ce a născut, Roxana Mădălina Diaconu a sugrumat și a lovit bebelușul (cel mai probabil în mod repetat) de podea ori de vasul de toaletă, organele interne ale bebelușului fiind rupte. După ce s-a asigurat că fetița nu mai trăiește, i-a pus cadavrul într-o pungă, pe care a ascuns-o după un fotoliu și a șters toate urmele din sânge din baie.

Femeia care o găzduia pe tânără le-a spus anchetatorilor că nu a auzit nimic suspect în noaptea respectivă și că, până atunci nu a observat nimic suspect. Ea a avut mari semne de întrebare la două zile de la incident, când Roxanei Mădălina Diaconu i s-a făcut foarte rău, deși ea acuza că este la menstruație. Așa că gazda a chemat ambulanța, care a dus-o pe fată la spital.

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au condamnat-o, ieri, la doi ani de închisoare cu executare, pe Roxana Mădălina Diaconu, tânăra de 20 de ani care, în urmă cu doi ani, și-a omorât bebelușul abia născut. Judecată inițial de magistrații de la Tribunalul Vaslui, ea scăpase cu doi ani de închisoare cu suspendare, însă procurorii au atacat sentința. În februarie 2013, Roxana Mădălina Diaconu a născut singură o fetiță, în baia unui apartament din Huși, unde stătea cu chirie. Apoi a sugrumat-o și a lovit-o de mai multe ori de gresie și vasul de toaletă. Când s-a asigurat că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile