Home » Sport » Micii șahiști au fost premiați

Micii șahiști au fost premiați

Marți,  Cercul Militar Bârlad și clubul de șah din cadrul acestei instituții au organizat premierea participanților la cea de-a doua ediție a Cupei „Unirii” la șah. Competiția a adus în fața tablei de șah 19 concurenți din care unul a reușit să acumuleze șapte puncte din șapte, Iustin Vasilescu obținând astfel trofeul. Concursul propriu-zis s-a desfășurat în perioada 20-24 ianuarie.

Sportul minții are mulți adepți în Bârlad, iar copiii sunt o categorie care îndrăgește mult șahul. Cum în cadrul Cercului Militar există din 1994 un club de șah coordonat de ing. Ioan Mocanu, Cercul Militar a decis organizarea din 2014 a Cupei „Unirii” la șah.
Anul acesta, s-au înscris 20 de copii din care unul a renunțat. Concursul a fost organizat pe trei categorii – 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani, atât pentru fete cât și pentru băieți – în sistem elvețian, pe durata a șapte runde, fiecare jucător având timp de gândire 30 de minute. În urma concursului, rezultatele finale au adus medalii și diplome celor mai buni.
La categoria 6-8 ani, Alexandru Topală a obținut medalia de aur, Leonard Stan, medalie de argint iar Elena Munteanu, medalie de bronz. La categoria 8-10 ani, locul I și trofeul, cu 7 puncte din 7 au fost câștigate de Iustin Vasilescu, locul II i-a revenit lui Sebastian Postolache iar locul II lui Vasile Agache. La categoria 10-12 ani, aurul a ajuns la Erik Gabriel Dimcea, argintul la Robert Iustin Marian iar bronzul a fost câștigat de Tudor Pagu. Dintre fete, Carmen Andreea Marin a obținut medalia de aur, Crina Chiper a câștigat medalia de argint, iar bronzul a revenit Biancăi Codrescu.
Nu doar cei care au obținut locuri pe podium au fost recompensați, ci și ceilalți participanți, fiecare primind câte o diplomă de participare.
Medaliile și diplomele primite au fost suportate de către coordonatorul clubului de șah, ing. Ioan Mocanu, fiind recompense speciale, personalizate pentru concursurile de șah, primite de peste ocean.
Clubul de șah care funcționează în cadrul Cercului Militar a fost înființat în 1994 de către Ioan Mocanu, care i-a dat numele lui Gheorghe Nestianu, în semn de recunoștință pentru unul dintre cei mai buni șahiști români, care a lucrat pentru o perioadă în Bârlad ca profesor. Pentru Ioan Mocanu, clubul acesta este al patrulea pe care l-a înființat de-a lungul timpului.
„Mă mândresc cu copiii care vin la clubul de șah dornici să deslușească tainele sportului minții. Ne întâlnim marțea și joia după-amiază și încercăm să folosim la maximum timpul alocat antrenamentelor, dacă pot să zic așa. Rezultatele sunt foarte bune și asta mă face să continui munca”, a declarat Ioan Mocanu, cel care a și arbitrat competiția de șah. (Mihaela NICULESCU)

Marți,  Cercul Militar Bârlad și clubul de șah din cadrul acestei instituții au organizat premierea participanților la cea de-a doua ediție a Cupei „Unirii” la șah. Competiția a adus în fața tablei de șah 19 concurenți din care unul a reușit să acumuleze șapte puncte din șapte, Iustin Vasilescu obținând astfel trofeul. Concursul propriu-zis s-a desfășurat în perioada 20-24 ianuarie. Sportul minții are mulți adepți în Bârlad, iar copiii sunt o categorie care îndrăgește mult șahul. Cum în cadrul Cercului Militar există din 1994 un club de șah coordonat de ing. Ioan Mocanu, Cercul Militar a decis organizarea din 2014…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: