Home » Administratie » Protestul taximetriștilor

Protestul taximetriștilor

Aproximativ 50 de taximetriști au protestat, ieri, față de decizia municipalității de a mări numărul de licențe de taxi din oraș, de la 160 la 220. Unii reprezentanți ai breslei susțin, totuși, această inițiativă, întrucât, spun ei, reprezintă o oportunitate de intrare în legalitate pentru o parte din operatorii de taxi, care foloseau aceeași autorizație pentru mai multe autoturisme. „Ei pot să-și demonstreze falimentul doar în acte, iar asta pentru că nu pun casa când merg”, spune unul dintre taximetriștii care nu a protestat.

Ieri, aproximativ 50 de taximetriști au protestat față de decizia reprezentanților Primăriei Vaslui de a suplimenta numărul autorizațiilor de taxi de la 160, la 220.

„Am primit o adresă de la Consiliul Local Vaslui prin care ni se cerea să spunem dacă s-ar impune o suplimentare a numărului de taxiuri, la care am răspuns că nu este necesară o astfel de suplimentare. Zilele următoare vom avea o serie de consultări pentru a vedea ce demersuri putem face pentru a-i convinge pe reprezentanții Primăriei să retragă această decizie”, a spus Marian Birta, reprezentantul Camerei Taximetriștilor Vaslui.

„Nu știu ce vor să mai bage încă 60 de mașini. Și așa că abia ne descurcăm. Sunt zile în care nu luăm mai mult de trei comenzi. Să nu mai spună nimeni taximetriștilor le merge bine, că nu e așa. Dacă socotim ce încasăm și ce taxe plătim, ieșim în pierdere”, spune un alt taximetrist participant la proiect.

Nu toți operatorii de taxi sunt însă de acord cu colegii lor protestatari.

„Eu nu vreau să vorbesc de rău pe nimeni, dar suplimentarea numărului de autorizații de taxi le va da unora ocazia de a intra în legalitate, pentru că au fost cazuri de câte două sau chiar trei mașini care au mers pe aceeași autorizație. Eu nu știu de ce se plâng unii, cred că își cer osândă. E adevărat că nu te îmbogățești din taximetrie, dar se poate trăi bine. Mulți plătesc rate din taximetrie, își copiii la școală, să nu se plângă. E adevărat că nu mai merge cum mergea acum câțiva ani, dar nu putem să ne rugăm răul. Ei pot să-și demonstreze falimentul doar în acte, iar asta pentru că nu pun casa când merg. Eu am clienții mei fideli de ani de zile. Dacă mâine mai apar taximetriști, ei tot cu mine vor merge. Când vorbim de servicii, e normal să existe concurență, că sunt mulți colegi care-ți bat joc de clienți”, spune un taximetrist. (R.N.)

Aproximativ 50 de taximetriști au protestat, ieri, față de decizia municipalității de a mări numărul de licențe de taxi din oraș, de la 160 la 220. Unii reprezentanți ai breslei susțin, totuși, această inițiativă, întrucât, spun ei, reprezintă o oportunitate de intrare în legalitate pentru o parte din operatorii de taxi, care foloseau aceeași autorizație pentru mai multe autoturisme. „Ei pot să-și demonstreze falimentul doar în acte, iar asta pentru că nu pun casa când merg”, spune unul dintre taximetriștii care nu a protestat. Ieri, aproximativ 50 de taximetriști au protestat față de decizia reprezentanților Primăriei Vaslui de a suplimenta…

Review Overview

User Rating: 3.25 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: