Home » Sanatate » Sute de copii înfometați în județul european Vaslui

Sute de copii înfometați în județul european Vaslui

Statistica privind copiii diagnosticați cu malnutriție proteino-calorică, din județul Vaslui, este una sumbră. În evidențele medicilor de familie, sunt peste 200 de copii care suferă de malnutriție pentru că sunt hrăniți necorespunzător, principalele cauze fiind sărăcia și ignoranța părinților.
Sărăcia lucie își pune amprenta pe sute de copii din județ, mai ales din mediul rural, care din cauză că părinții nu au ce să le dea de mâncare, se îmbolnăvesc. De pe masa zilnică lipsesc alimente esențiale precum peștele, carnea, ouăle sau brânza, fapt pentru care micuții au de suferit.
În evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui sunt 204 copii cu vârste sub trei ani, diagnosticați cu malnutriție proteino-calorică, dintre care 47 sunt din mediul urban și 157 din mediul rural. Din cei 204, câți se află în evidențele DSP Vaslui, mai mult de jumătate, mai exact 130 de copii, sunt bolnavi noi, diagnosticați în 2014, înregistrându-se, din păcate, și un deces. Față de anul 2013, în 2014, numărul cazurilor de copii malnutriți a crescut, însă nu considerabil, fiind doar cu două cazuri mai multe.
„Ponderea cea mai mare a cazurilor de malnutriție proteino-calorică luate în evidență în anul 2014 se înregistrează în mediul rural, fapt ce poate fi asociat cu un nivel de trai mai scăzut, cu o alimentație necorespunzătoare cantitativ și calitativ. De asemenea, nutriția din timpul sarcinii și din viața postnatală are efecte pe termen lung. Concret, starea de nutriție a mamei înainte de concepție influențează fertilitatea, precum și dezvoltarea ulterioară a copilului” a declarat, purtător de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Copiii care suferă de malnutriție pot avea o dezvoltare neurologică întârziată, tulburări de memorie și sunt expuși unui număr mare de boli. (Roxana NĂSTASĂ)

Statistica privind copiii diagnosticați cu malnutriție proteino-calorică, din județul Vaslui, este una sumbră. În evidențele medicilor de familie, sunt peste 200 de copii care suferă de malnutriție pentru că sunt hrăniți necorespunzător, principalele cauze fiind sărăcia și ignoranța părinților. Sărăcia lucie își pune amprenta pe sute de copii din județ, mai ales din mediul rural, care din cauză că părinții nu au ce să le dea de mâncare, se îmbolnăvesc. De pe masa zilnică lipsesc alimente esențiale precum peștele, carnea, ouăle sau brânza, fapt pentru care micuții au de suferit. În evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui sunt 204…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: