Home » Administratie » "Alegeri" pentru Zilele culturale ale Bârladului – Bârlădenii hotărăsc cine va cânta

"Alegeri" pentru Zilele culturale ale Bârladului – Bârlădenii hotărăsc cine va cânta

Spre deosebire de anii din urmă, când Primăria Bârlad, organizatorul Zilelor culturale ale Bârladului, hotăra numele artiștilor care cântau în cadrul evenimentului, în acest an, decizia va aparține publicului bârlădean.
Autoritățile locale, la inițiativa mai multor elevi de la liceele din Bârlad, au stabilit să lase la latitudinea bârlădenilor alegerea trupelor sau a soliștilor ce vor fi invitați. În acest sens, organizatorii au pus la dispoziție site-ul primăriei locale (www.primariabarlad.ro), acolo unde cetățenii urbei pot face propuneri.
Reprezentanții primăriei au dat asigurări că doar propunerile venite direct prin sursele puse la dispoziție de instituție vor fi luate în considerare. Precizarea vine în contextul în care, organizația de tineret a PSD Bârlad realizează, deja, un sondaj de opinie pe aceeași temă, independent de acțiunea municipalității.
„Nu este de dorit ca programul Zilelor culturale ale Bârladului să fie asociat cu acțiunile entităților politice, pentru a nu exista comentarii legate de politizarea acestui eveniment. Ar fi neplăcut să se întâmple așa ceva, întrucât acest eveniment de tradiție în Bârlad este susținut cu bani de la bugetul public”, a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad. (Simona MIHĂILĂ)

Spre deosebire de anii din urmă, când Primăria Bârlad, organizatorul Zilelor culturale ale Bârladului, hotăra numele artiștilor care cântau în cadrul evenimentului, în acest an, decizia va aparține publicului bârlădean. Autoritățile locale, la inițiativa mai multor elevi de la liceele din Bârlad, au stabilit să lase la latitudinea bârlădenilor alegerea trupelor sau a soliștilor ce vor fi invitați. În acest sens, organizatorii au pus la dispoziție site-ul primăriei locale (www.primariabarlad.ro), acolo unde cetățenii urbei pot face propuneri. Reprezentanții primăriei au dat asigurări că doar propunerile venite direct prin sursele puse la dispoziție de instituție vor fi luate în considerare. Precizarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Ce ar fi ca in loc sa dati banii la fel de fel de pitipoance care se cred vedete sa faceti ceva util orasului,nu asta este destinatia banului public.Cine vrea circiuma sa plateasca