Home / Administratie / Asigurarea RCA rămâne la fel de scumpă pentru tineri

Asigurarea RCA rămâne la fel de scumpă pentru tineri

Prețul asigurărilor RCA nu a fost modificat, ci a rămas la fel de scump pentru tineri, cu toate că Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a luat răspunderea să modifice algoritmul de calcul pentru ca tinerii de până în 30 de ani să nu mai fie nevoiți să plătească sume fabuloase.
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) din România a transmis o analiză a impactului vârstei asupra daunalității în domeniul asigurărilor auto, susținută de o serie de exemple din țările europene. Conform acesteia, dintre șoferii vinovați de accidente grave în 2013, în România, peste 37% au avut vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Daunalitatea ridicată în rândul șoferilor fără experiență se reflectă printr-un nivel mai ridicat al primelor de asigurare pentru această categorie de conducători auto în marea majoritate a țărilor europene. Vârsta asiguraților este un element extrem de important folosit în calculul primelor de asigurare, în special pentru polițele auto. Neluarea în calcul a factorului de vârstă ar avea efecte negative atât asupra eficienței economice a asiguratorilor, cât și asupra primelor plătite de șoferii încadrați în segmente cu daunalitate scăzută. (R.N.)

Prețul asigurărilor RCA nu a fost modificat, ci a rămas la fel de scump pentru tineri, cu toate că Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a luat răspunderea să modifice algoritmul de calcul pentru ca tinerii de până în 30 de ani să nu mai fie nevoiți să plătească sume fabuloase. Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) din România a transmis o analiză a impactului vârstei asupra daunalității în domeniul asigurărilor auto, susținută de o serie de exemple din țările europene. Conform acesteia, dintre șoferii vinovați de accidente grave în 2013, în România, peste 37% au avut vârsta cuprinsă…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: