Home » Administratie » "Lista neagră" a Primăriei Bârlad – Executați silit pentru neplata impozitelor

"Lista neagră" a Primăriei Bârlad – Executați silit pentru neplata impozitelor

Mii de bârlădeni care nu și-au plătit taxele și impozitele la bugetul local au intrat în vizorul Primăriei Bârlad care a demarat, de curând, formalitățile pentru executare silită. Pe „lista neagră” a Serviciului de taxe și impozite – persoane fizice din cadrul primăriei locale se află peste 10.000 de restanțieri care, în cazul în care nu se grăbesc să-și achite datoriile, riscă să rămână fie fără salariu, fie cu casa goală și, în cazuri extreme, chiar fără casă.
Reprezentanții serviciului de specialitate le-a datornicilor trimis tuturor înștiințări prin poștă, însă lista contribuabililor datornici a fost afișată la avizierul primăriei și în curând va putea fi consultată și pe site-ul instituției.
cerassela apostol - taxe si impozite„Faptul că listele cu debitorii au fost făcute publice, se consideră legal ca fiind parcurse procedurile de înștiințare. Debitorii ar trebui să se aștepte din acest moment la măsuri de executare silită, începând cu poprirea pe salariu, pensii, blocarea conturilor bancare și terminând cu valorificarea bunurilor mobile sau imobile”, a declarat Cerassela Apostol, șeful Serviciului taxe și impozite – persoane fizice.
Reprezentanții primăriei lasă deschisă, totuși, ușa dialogului, în sensul că bârlădenii care vor să evite executarea silită se pot prezenta personal la primărie pentru eșalonarea datoriei.
Popririle pot fi o surpriză neplăcută pentru oricine, pentru că sumele asupra cărora decide instanța de judecată nu sunt negociabile, iar oamenii se pot trezi că nu au ce pune pe masă până la stingerea debitelor.
„Tocmai de aceea, discuția cu fiecare în parte și încheierea unui angajament de plată suportabil pentru bugetul contribuabilului este soluția optimă”, a mai precizat Cerassela Apostol.
În altă ordine de idei, bârlădenii care plătesc până la 31 martie 2015 valoarea integrală a taxelor și impozitelor au parte de o bonificație de 10% din total.
Sunt scutite de la plata impozitelor veteranii de război, văduvele acestora care nu s-au recăsătorit, persoanele cu handicap grav etc. (Simona MIHĂILĂ)

 

Mii de bârlădeni care nu și-au plătit taxele și impozitele la bugetul local au intrat în vizorul Primăriei Bârlad care a demarat, de curând, formalitățile pentru executare silită. Pe „lista neagră” a Serviciului de taxe și impozite - persoane fizice din cadrul primăriei locale se află peste 10.000 de restanțieri care, în cazul în care nu se grăbesc să-și achite datoriile, riscă să rămână fie fără salariu, fie cu casa goală și, în cazuri extreme, chiar fără casă. Reprezentanții serviciului de specialitate le-a datornicilor trimis tuturor înștiințări prin poștă, însă lista contribuabililor datornici a fost afișată la avizierul primăriei și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

5 comments

  1. Domnul Primar iubeste Bârladul şi Bârlădenii. Cum puteţi să ne faceţi aşa ceva? Ştiţi ce salarii avem?! CĂ suntem primii la şomaj? Că bătrânii fac la CAR să mănânce ceva bun de Crăciun şi Paşti. BLEAH! La mulţi ani şi un AN nou bun. ĂHĂ! fără casă şi cu salariul blocat… Cred că şi papuaşii sunt mai fericiţi ca noi…

  2. asta, pana ne unim si intram peste primaria sulii si le f..m bataia porcului la toti…

  3. porcii se ingrasa pe seama celor flamanzi.Nu mai stie tiganu cum sa scoata bani.El vrea binele orasului.De asta are afaceri ilegale si e urmarit de dna…Puscariasii iti fac chemare nea titi.ti-am pregatit un pat la noi in celula..sa nu scapi sapunu’ la dus.

  4. Trebuie urgent strinsi bani la bugetul local:se apropie petrecerile orasului,8 Martie zilele berii,strazilor cu gropi si alte bilciuri locale

  5. Cristi Bogdan Joaca-bine

    stiu sa ne ia banii si bunurile cu japca da sa creeye conitii in acest oras nu isi dau silinta,sa stranga cainii vagabinyi ca e plin orasul de ei… sa faca canaliyare in cartiere ca in 2015 nu au o baie in case … astea nui intereseaya …doar sa stranga bani asta au n cap …sa stranga cei drept ca trebue sa ne platim datoriile catre stat si institutii dar sa isi faca si ei indatoririle de primar si de consiliri si ceor mai fi ei ….

%d blogeri au apreciat: