Home » Justitie » Peste 1.700 de pachete de țigări de contrabandă ascunse în cabina unui autocamion

Peste 1.700 de pachete de țigări de contrabandă ascunse în cabina unui autocamion

Polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița împreună cu câțiva lucrători vamali au descoperit într-un camion care venea din Republica Moldova, 1.757 de pachete de țigări nedeclarate care erau ascunse în cabina șoferului.
„Pe 4 februarie, la ora 4, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul din Republica Moldova Alexei S., în vârstă de 31 ani, conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion și o semiremorcă. Pentru valorificarea unor informații deținute pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit cu tutun, echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra ansamblului auto. În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în diferite locuri din cabina autocamionului, pe patul șoferului, în spatele casetofonului și deasupra cabinei 35.140 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova” a declarat Nelu Zaharia, comisar șef de poliție, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.
Conform prevederilor legale, țigaretele, în valoare de 7.907 lei au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei. (R.N.)

About Mihai Vasile