Home » Justitie » Șoferi tineri, cu alcool în sânge și fără permis de conducere

Șoferi tineri, cu alcool în sânge și fără permis de conducere

Polițiștii au identificat, în cursul zilei de ieri, trei conducători auto care au ignorat prevederile stabilite prin lege privind circulația pe drumurile publice.
Polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad l-au depistat pe Ionuț R., în vârstă de 23 ani, domiciliat în comuna Stănilești, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Republicii din municipiul Bârlad, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Bârlad, unde i s-au recoltat probe biologice.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumul public de către o persoană aflată sub influența alcoolului.
Un alt șofer, Marian C., în vârstă de 22 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, a fost identificat de polițiștii Biroului Rutier Bârlad în timp ce conducea un autovehicul pe strada Vasile Pârvan din localitate, deși nu îndeplinea condițiile legale. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Codului Rutier privind infracțiunile contra siguranței circulației pe drumurile publice.
Un alt șofer, Marius H., de 25 ani, din municipiul Vaslui, a condus un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, din localitatea de domiciliu, deși se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, iar în urma testării alcoolscopice a reieșit o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336 alin.1 din Codul Penal. (R.N.)

Polițiștii au identificat, în cursul zilei de ieri, trei conducători auto care au ignorat prevederile stabilite prin lege privind circulația pe drumurile publice. Polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad l-au depistat pe Ionuț R., în vârstă de 23 ani, domiciliat în comuna Stănilești, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Republicii din municipiul Bârlad, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Bârlad, unde i s-au recoltat probe biologice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: