Home » National » Udrea a prezentat un schimb de SMS-uri cu Ghiță pe tema banilor dați de Cocoș

Udrea a prezentat un schimb de SMS-uri cu Ghiță pe tema banilor dați de Cocoș

Elena Udrea a prezentat, miercuri, la TVR, un schimb de SMS-uri cu Sebastian Ghiță în care îi transmite acestuia că știe despre faptul că „Dorin Cocoș i-a dat bani, la cerere”, în replică Ghiță spunându-i că îi pare rău pentru ce i s-a întâmplat lui Cocoș, care „este un om bun”.

Elena Udrea a afirmat că vineri, 19 decembrie, a avut o discuție cu directorul SRI de la acea vreme, George Maior, în care i-a spus „cu subiect și predicat” că „nu e în regulă că domnul Coldea și-a făcut o țintă din a se lupta cu ea și că știe ce urmărește”.

”După această discuție, a doua zi, pe 20, domnul Sebastian Ghiță a transmis faptul că are acordul domnului Coldea să se ducă să îl viziteze pe Dorin Cocoș, că ar trebui să înțeleagă și Dorin Cocoș că așa a fost să fie, să fie arestat, că o să îl pună liber, dar nu de Crăciun, pentru că urma Crăciunul și că, în orice caz, că se va duce să vorbească cu el. S-a și dus, pe 19 ianuarie, cred, ce au discutat, nu mai știu. Cocoș nu mi-a spus ce au discutat, doar mi-a spus pe telefon că l-a vizitat Sebastian Ghiță”, a afirmat Udrea  la TVR.

Elena Udrea a mai prezentat și un schimb de SMS-uri dintre ea și Sebastian Ghiță, pe care le-a arătat la cameră. În mesajul transmis de ea scrie: ”Văd că ești foarte preocupat de ceea ce, eventual, ar fi făcut Dorin. Eu nu știu dacă a greșit într-adevăr, dacă a încălcat sau nu legea. Dar îți promit că încerc să aflu adevărul, inclusiv voi încerca să aflu dacă ți-a dat bani și ție, la cerere….așa cum am auzit prin oraș, sau nu și este doar o bârfă… Evident că voi merge și la RTV să vorbesc despre aceste lucruri după ce voi avea probe, ori măcar indicii…Sau chiar la DNA. Până atunci te asigur că eu, spre deosebire de tine, nu am nimic de ascuns. Numai bine”, scrie Udrea în sms-ul către Ghiță.

Răspunsul lui Sebastian Ghiță este: ”Îmi pare rău pt Dorin și ce i s-a întâmplat. E un om bun. Nu știu mereu ce se întîmplă la RTV. Nu e ok mes tău. Credeam că-mi dai mes de sărbători”.

Udrea a mai spus că știe ”multe alte lucruri”, dar că nu ar vrea să aducă și alți oameni în discuție.

”O voi spune în fața procurorilor. Voi completa denunțul pe care l-am făcut, voi spune alte lucruri în fața procurorilor”, a precizat ea, adăugând: ”Sunt oameni care au venit și mi-au povestit lucruri grave. Eu mă gândesc că dacă tot am pornit această cruciadă, o pot duce și singură. Poate au curaj, în fața procurorilor, deși cât curaj să aibă și bieții procurori, să îi faci o anchetă domnului Coldea”.

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că fostul său soț Dorin Cocoș i-a relatat că, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, pentru a-și finanța televiziunea, România TV

Udrea a relatat că, în contextul în care era în campanie și se vehicula numele fostului ei soț în dosarul Microsoft, Dorin Cocoș a rugat-o să îi intermedieze o întâlnire cu șeful de atunci al SRI, George Maior și cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, spunându-i totodată că nu dorește să „îi apeleze direct” în situația dată.

Întrebată „cum adică să îi apeleze direct”, Elena Udrea a declarat că nu știe.

Întrebată apoi dacă fostul soț avea „apel direct la Maior și la Coldea”, Elena Udrea a declarat: „Imediat o să revin și o să vă spun. Că nu dorește să îi apeleze direct pentru că, mă rog, așa era situația, însă am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească și a spus că ar dori să lămurească acuzațiile din dosar, în condițiile în care mi-a spus că a făcut niște lucruri, la solicitarea domnului Coldea. Eu vă declar exact ce mi-a spus”.

Udrea a precizat că această discuție avea loc în toamna anului trecut.

„Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, în cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV”, a precizat ea, menționând că aceast lucru s-a întâmplat „mai la inceputul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea și când dl Ghiță încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat”.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile