Home » Social » Proiectil neexplodat găsit pe maidan

Proiectil neexplodat găsit pe maidan

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost ridicat, ieri, de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, pe timpul unei misiuni de asanare în municipiul Huși.
În timpul efectuării unor lucrări de igienizare pe un teren viran, proprietara acestuia a descoperit un element de muniție și a anunțat organele abilitate. Membrii echipei pirotehnice, formată din patru subofițeri, s-au deplasat la fața locului, au asanat zona și au identificat un proiectil de artilerie de calibrul 57 milimetri. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii.
În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă. (R.N.)

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, a fost ridicat, ieri, de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, pe timpul unei misiuni de asanare în municipiul Huși. În timpul efectuării unor lucrări de igienizare pe un teren viran, proprietara acestuia a descoperit un element de muniție și a anunțat organele abilitate. Membrii echipei pirotehnice, formată din patru subofițeri, s-au deplasat la fața locului, au asanat zona și au identificat un proiectil de artilerie de calibrul 57 milimetri. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, în vederea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: