Home » World » Premieră istorică: Papa Francisc va susține un discurs în fața Congresului american pe 24 septembrie

Premieră istorică: Papa Francisc va susține un discurs în fața Congresului american pe 24 septembrie

Papa Francisc va vizita pe 24 septembrie Capitoliul din Washington, unde va susține un discurs într-o ședință comună a Congresului, a anunțat joi președintele Camerei Reprezentanților, John Boehner, relatează NBC News.

Francisc a confirmat luna trecută că se va deplasa la Washington, New York și Philadelphia în cursul primei sale călătorii în calitate de papă în Statele Unite.

Papa Francisc va deveni astfel primul Suveran Pontif care a luat cuvântul în Congresul american.

Boehner i-a trimis o invitație deschisă actualului Suveran Pontif în luna martie a anului trecut, spunând că primul papă din America Latină „a inspirat milioane de americani”.

Un sfert dintre cetățenii Statelor Unite sunt catolici, adică aproximativ 78 de milioane de persoane.

Sursa: mediafax.ro

Papa Francisc va vizita pe 24 septembrie Capitoliul din Washington, unde va susține un discurs într-o ședință comună a Congresului, a anunțat joi președintele Camerei Reprezentanților, John Boehner, relatează NBC News. Francisc a confirmat luna trecută că se va deplasa la Washington, New York și Philadelphia în cursul primei sale călătorii în calitate de papă în Statele Unite. Papa Francisc va deveni astfel primul Suveran Pontif care a luat cuvântul în Congresul american. Boehner i-a trimis o invitație deschisă actualului Suveran Pontif în luna martie a anului trecut, spunând că primul papă din America Latină "a inspirat milioane de americani".…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile