Home » Sanatate » Sancțiuni de peste patru miliarde pentru furnizorii de servicii medicale

Sancțiuni de peste patru miliarde pentru furnizorii de servicii medicale

Furnizorii de servicii medicale din județ prinși pe picior greșit de comisia de control a Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au fost sancționați, în 2014, cu sume în valoare totală de peste patru miliarde. Cei mai mulți dintre ei au raportat servicii neefectuate cu scopul de a încasa bani din bugetul sănătății. Cei depistați în urma controalelor, s-au ales cu retragerea sumelor plătite care nu li se cuveneau, penalizări și avertismente. Din totalul sumelor imputate de 477.608 lei, CJAS Vaslui a reușit să recupereze până acum 475.618 lei.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a efectuat pe parcursul anului 2014 un număr de 144 de controale la furnizorii de servicii medicale, dintre care 134 tematice, nouă operative și un control inopinat, aplicând sancțiuni în valoare de 477.608 lei. Din această sumă, instituția a recuperat doar 475.618 lei.

„Din 144 de controale efectuate, 84 au fost la medici de familie, sancțiunile fiind în valoare de 63.021 lei, 13 la ambulatoriu clinic, sancțiunile fiind de 7.505 lei, cinci la paraclinic (5.342 lei) și patru la dispozitive medicale, în acest caz nefiind sancțíuni în bani, decât avertismente. De asemenea, în Programul Național de Sănătate a fost efectuat un control, sancțiunile ridicându-se la 14.000 de lei, la farmacii 26 de controale cu sancțiuni de 20.000 de lei, trei controale la Asistență medicală recuperare (2.251 de lei), îngrijiri la domiciliu – cinci controale cu sancțiuni aplicate de 923 de lei, iar cea mai mare sumă provine de la spitale. La spitale au fost efectuate trei controale, sancțiunile ridicându-se la suma de 365.435 lei” a declarat Simona Polak, director CJAS Vaslui.

Sancțiunile aplicate au fost aplicate pentru nereguli ca lipsa aparaturii de strictă necesitate, fișe și registre completate necorespunzător, nerespectarea programului afișat și, mai ales, servicii medicale raportate și neefectuate. (R.N.)

Furnizorii de servicii medicale din județ prinși pe picior greșit de comisia de control a Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au fost sancționați, în 2014, cu sume în valoare totală de peste patru miliarde. Cei mai mulți dintre ei au raportat servicii neefectuate cu scopul de a încasa bani din bugetul sănătății. Cei depistați în urma controalelor, s-au ales cu retragerea sumelor plătite care nu li se cuveneau, penalizări și avertismente. Din totalul sumelor imputate de 477.608 lei, CJAS Vaslui a reușit să recupereze până acum 475.618 lei. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile