Home » Administratie » Au apărut trufandalele de primăvară în piețe!

Au apărut trufandalele de primăvară în piețe!

Deși încă n-a venit vremea lor, ridichile, salata verde, spanacul, ceapa și usturoiul verde, dar și roșiile, castraveții și ardeii fac cu ochiul vasluienilor care trebuie să scoată din buzunare pentru o salată bogată cam cât scot și pentru un kilogram de carne: legătura de ridichi costă 2 lei, salata verde – 3 lei, iar cea creață 1,5 lei, spanacul – 2 lei, iar câteva firișoare de ceapă verde se pot cumpăra cu 2 lei.

Roxana NĂSTASĂ

În Piața Traian din municipiul reședință și-au făcut apariția ridichiile, salata verde, spanacul, ceapa verde și chiar și urzicile. Oferta este destul de variată, numai că prețurile ridicate îi alungă pe mușterii. Din păcate, nici măcar pofticioșii  nu se îndură să cumpere pentru că, pentru o salată bogată, trebuie să platească cât pentru un kilogram de carne.

“Arată bine, mi-e poftă, dar mai aștept. Tot ceapă uscată cumpăr, că e mai ieftină”, spune tanti Viorica, o bătrânică cu o pensie de 460 de lei pe lună.

Așadar, chiar dacă în piață găsești de toate, ofertele nu sunt deloc pe placul vasluienilor care vin la piață mai puțin pentru a cumpăra și mai mult pentru a socializa și a mai studia mercurialul. Cel mai probabil, de prin luna martie, lucrurile se vor schimba, pentru că-și vor face apariția și trufandalele din producția autohtonă.

Un calcul matematic făcut după un raid prin piață arată că o salată de legume îi costă pe doritori cât painea pe două săptămâni. Prețurile sunt cam aceleași pe la toate tarabele. Legătura de ridichii aduse din țările calde costă 2 lei, salata verde – 3 lei, iar cea creață 1,5 lei, spanacul – 2 lei, iar câteva firișoare de ceapă verde se pot cumpăra cu 2 lei. Pentru mai multa culoare în salată, vasluienii trebuie să mai scoată din buzunare câteva zeci de lei, pentru că roșiile se găsesc la prețul de 9 lei kilogramul, castraveții între 7,5 si 8 lei kilogramul, iar la ardeii grași, în funcție de culoare, prețurile variază de la 8 la 9,5 lei kilogramul.

Verdețuri precum pătrunjel sau mărar, se vând și ele la preț de 1 leu legătura. Același preț îl are și grămăjoara de urzici, numai că bătrânicile care vând, rar au parte de cumpărători. Pentru că încă nu e sezonul lor, iar pentru o mâncare trebuie cel puțin 10 grămăjoare, vasluienii mai așteaptă, spre disperarea comercianților care stau cu marfa pe tarabe.

Deși încă n-a venit vremea lor, ridichile, salata verde, spanacul, ceapa și usturoiul verde, dar și roșiile, castraveții și ardeii fac cu ochiul vasluienilor care trebuie să scoată din buzunare pentru o salată bogată cam cât scot și pentru un kilogram de carne: legătura de ridichi costă 2 lei, salata verde - 3 lei, iar cea creață 1,5 lei, spanacul - 2 lei, iar câteva firișoare de ceapă verde se pot cumpăra cu 2 lei. Roxana NĂSTASĂ În Piața Traian din municipiul reședință și-au făcut apariția ridichiile, salata verde, spanacul, ceapa verde și chiar și urzicile. Oferta este destul de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: