Home » Social » Micuță agresată de asistentul maternal

Micuță agresată de asistentul maternal

O fetiță în vârstă de trei ani a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce a fost agesată de asistentul maternal profesionist care o avea în grijă.

Micuța a povestit că a fost bătută cu o vargă, fapt confirmat și de frățiorul ei, de opt ani, aflat și el în plasament. Având în vedere starea în care se afla, medicii bârlădeni au sesizat Poliția și au transferat fetița la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde a fost internată, prezebtând mai multe echimoze și contuzii.

Împotriva femeii bătăușe a fost depusă plângere pentru „rele tratamente alicate minorului” și, totodată, i s-a desfăcut contractul de muncă și i-a fost retras certificatul de asitent maternal de către cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Polițiștii au fost sesizați  de cadrele medicale ale spitalului din Bârlad cu privire la faptul că la CPU a fost prezentată o minoră în vârstă de trei ani, care prezintă mai multe echimoze pe suprafața corpului. Din discuțiile purtate cu reprezentanții DGASPC Vaslui a rezultat că pentru această minoră și fratele ei de opt ani a fost luată mãsura de protecție în 2014, fiind în plasament la o femeie de 30 de ani, din comuna Perieni. Având în vedere starea copilului, polițiștii Secției Rurale 3 Bârlad au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă pentru care Codul Penal prevede pedeapsa cu închisoare de la 3 la 7 ani” a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. (R.N.)

O fetiță în vârstă de trei ani a ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce a fost agesată de asistentul maternal profesionist care o avea în grijă. Micuța a povestit că a fost bătută cu o vargă, fapt confirmat și de frățiorul ei, de opt ani, aflat și el în plasament. Având în vedere starea în care se afla, medicii bârlădeni au sesizat Poliția și au transferat fetița la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde a fost internată, prezebtând mai multe echimoze și contuzii. Împotriva femeii bătăușe a fost depusă plângere pentru „rele tratamente…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. E o fetita super desteapta pentru varsta,este internata in acelasi salon cu baietelul meu…pe mama mea o striga mamaia,iar pentru mama care a avut-o in grija atat am sa ii zic…esti un om fara scrupule si o mizerie…nu meriti sa fii numita nici om dar nici mama…rusine sa iti fie denaturat-o…

%d blogeri au apreciat: