Home / Social / A crescut numărul adopțiilor

A crescut numărul adopțiilor

de Roxana NĂSTASĂ

Tot mai multe familii din județul Vaslui s-au arătat interesate să adopte copii, astfel că numărul micuților înfiați a crescut în cursul anului 2014 față de anii precedenți.

În 2014, instanța competentă de la nivelul județului Vaslui a dispus 34 de încuviințări ale adopției, iar alte 13 astfel de dosare se află la acest moment pe rol. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în aceeași perioadă au fost încuviințate 28 de încredințări în vederea adopției, iar 20 de asemenea dosare sunt pe rol. Totodată, s-au întreprins demersurile necesare și s-a încuviințat deschiderea procedurii adopției interne definitive pentru un număr de 118 copii, în timp ce 53 de dosare se află pe rolul instanței.
„Comparativ cu anii trecuți, se constată o creștere a numărului de adopții. În ceea ce privește copiii adoptabili, media de vârstă pentru care optează familiile sau persoanele apte să adopte este cuprinsă între 0-4 ani, prag care este ridicat până la 6 – 7 ani prin acordarea de consiliere de specialitate. Adopțiile la vârste superioare au fost realizate doar în situația în care adoptatorul a fost asistentul maternal al respectivului copil” a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică.
Acesta a mai afirmat că DGASPC Vaslui urmărește toate cazurile de adopție și realizează rapoarte trimestriale cu privire la evoluția minorilor și a relațiilor dintre acesta și părinții adoptivi pe o perioadă de cel puțin doi ani ani după încuviințarea adopției.

de Roxana NĂSTASĂ Tot mai multe familii din județul Vaslui s-au arătat interesate să adopte copii, astfel că numărul micuților înfiați a crescut în cursul anului 2014 față de anii precedenți. În 2014, instanța competentă de la nivelul județului Vaslui a dispus 34 de încuviințări ale adopției, iar alte 13 astfel de dosare se află la acest moment pe rol. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în aceeași perioadă au fost încuviințate 28 de încredințări în vederea adopției, iar 20 de asemenea dosare sunt pe rol. Totodată, s-au întreprins demersurile necesare și s-a încuviințat…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: