Home » National » Hotărârile de încuviințare a urmăririi penale și a arestării preventive în cazul Elenei Udrea, publicate în Monitorul Oficial

Hotărârile de încuviințare a urmăririi penale și a arestării preventive în cazul Elenei Udrea, publicate în Monitorul Oficial

Hotărârile Camerei Deputaților privind cererile de urmărire penală și de încuviințare a arestării preventive în cazul deputatului Elena Udrea au fost publicate în Monitorul Oficial, cele șase solicitări fiind aprobate luni seară de forul legislativ.

Camera Deputaților a dat luni șase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiției în privința Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.

Astfel, forul legislativ a aprobat cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, fiind înregistrate 285 de voturi „pentru” și 49 „împotrivă”. Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție.

Camera Deputaților a aprobat apoi cererea privind încuviințarea extinderii urmăririi penale în dosarul ”Gala Bute”. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaților întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru și 50 împotrivă.

Camera a aprobat, luni seară, și încuviințarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul „Gala Bute” în privința Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotărâre referitor la cererea ministrului justiției, însoțită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviințare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi „pentru” și 102 „împotrivă”.

Un al patrulea vot a vizat cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în privința Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi „pentru” și 50 „împotrivă”, proiectul de hotărâre întocmit în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații de avere, în dosarul nr.880/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție.

Camera Deputaților a aprobat de asemenea solicitarea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului în dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi ”pentru” și 65 ”împotrivă”, cererea ministrului justiției, însoțită de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de reținere și arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție.

Camera a aprobat, luni seară, și cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviințarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaților aferent cererii ministrului Justiției, însoțită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviințare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 152 de voturi „pentru” și 82 „împotriv㔑.

Sursa: mediafax.ro

Hotărârile Camerei Deputaților privind cererile de urmărire penală și de încuviințare a arestării preventive în cazul deputatului Elena Udrea au fost publicate în Monitorul Oficial, cele șase solicitări fiind aprobate luni seară de forul legislativ. Camera Deputaților a dat luni șase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiției în privința Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate. Astfel, forul legislativ a aprobat cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 285 de voturi "pentru" și 49 "împotrivă". Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: