Home » Justitie » Pedeapsă definitivă pentru „mascații” din Bârlad

Pedeapsă definitivă pentru „mascații” din Bârlad

de Marian MOCANU

Liviu Sterian Vicol și Ionuț Lupu, cei doi tineri care, anul trecut, au intrat în mai multe apartamente din Bârlad, cu fețele acoperite, în timp ce proprietarii erau înăuntru, cu scopul de a-i jefui, vor rămâne după gratii 3 ani și opt luni, respectiv 5 ani, întrucât magistrații ieșeni au menținut sentințele inițiale.

La începutul anului trecut, Liviu Sterian Vicol, de 27 de ani, din Zorleni, a pătruns prin efracție în casa unor bârlădeni și, având fața acoperită cu o cagulă și fluturând un cutter, a furat mai multe bunuri, în valoare de 3.000 lei. Tupeul hoțului a fost maxim, acționând în timp ce proprietarii erau acasă, amenințându-i și speriindu-i. O săptămână mai târziu, a acționat din nou, însoțit de un tânăr de aceeași vârstă, Ionuț Lupu, din Bârlad, proaspăt eliberat din închisoare, unde ispășise o pedeapsă tot pentru furt.

Lupu a continuat seria furturilor din locuințe, acționând împreună cu alți patru tineri bârlădeni, dintre care unul în vârstă de doar 15 ani. În total, anchetatorii au stabilit că gașca formată din cei cei șase indivizi a săvârșit 13 infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tâlhărie, prejudiciul total ridicându-se circa 30.000 lei, constând în bani și bunuri, din care a fost recuperată mare parte. Abia în luna august Lupu, capul grupării, a fost trimis din nou după gratii de judecătorii bârlădeni, care l-au condamnat la cinic ani de închisoare pentru furt calificat.

Complicele său, Liviu Sterian Vicol, s-a ales la rându-i cu o pedeapsă cu executare de trei ani și opt luni. Cei doi au contestat pedepsele la Curtea de Apel Iași, magistrații respingând ieri contestațiile și menținând pedepsele.

Mai mult decât atât, judecătorii au adăugat la pedepsele celor doi un „supliment” de câte un an de zile de interzicerea unor drepturi. În schimb, cei doi tâlhari s-au ales cu returnarea pantofilor sport pe care îi purtau în timpul jafurilor, încălțămintea fiindu-le inițial confiscată ca probă de anchetatori.

 

de Marian MOCANU Liviu Sterian Vicol și Ionuț Lupu, cei doi tineri care, anul trecut, au intrat în mai multe apartamente din Bârlad, cu fețele acoperite, în timp ce proprietarii erau înăuntru, cu scopul de a-i jefui, vor rămâne după gratii 3 ani și opt luni, respectiv 5 ani, întrucât magistrații ieșeni au menținut sentințele inițiale. La începutul anului trecut, Liviu Sterian Vicol, de 27 de ani, din Zorleni, a pătruns prin efracție în casa unor bârlădeni și, având fața acoperită cu o cagulă și fluturând un cutter, a furat mai multe bunuri, în valoare de 3.000 lei. Tupeul hoțului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: