Home » Sanatate » Șoc în lumea medicală vasluiană – Medic șpăgar, prins în flagrant

Șoc în lumea medicală vasluiană – Medic șpăgar, prins în flagrant

de Alex SAVA

Ofițeri din cadrul Serviciului Județean Anticorupție i-au organizat, ieri, un flagrant medicului ginecolog Simona Botez. Ea a primit de la un ofițer sub acoperire 15 milioane de lei vechi pentru a efectua o întrerupere de sarcină în Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu resursele unității, când această intevenție trebuia să fie gratuită. Ancheta ofițerilor anticorupție vizează mai multe persoane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, însă deocamdată numele acestora nu au fost date publicității.

 S-a spart buba la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat pe linie de corupție din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, i-au organizat, ieri, un flagrant medicului ginecolog Simona Botez, care lucrează în cadrul secției Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. În cadrul unei discuții prealabile, care a avut loc înainte, aceasta i-a pretins ofițerului sub acoperire suma de 1.500 de lei, pentru a efectua o întrerupere de sarcină unei femei.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârșirea de infracțiuni de corupție și fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care în virtutea faptului că dețin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate și utilizând resursele Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au creat o practică în sensul pretinderii și primirii de bani de la pacienți în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale. Activitățile procedurale au fost efectuate de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Serviciile Județene Anticorupție Vaslui, Iași, Galați, Vrancea, Bacău, Neamț), IPJ Vaslui, cu sprijinul IJJ Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, se arată într-un comunicat remis de Direcția Generală Anticorupție.

 Șpaga în spitale, pentru prima dată sancționată

 Deși în spitalele din județ se practică de ani buni condiționarea actului medical – care în teorie ar fi trebuit să fie gratuit – de anumite sume de bani, este pentru prima dată când oamenii legii intervin.

Ancheta ofițerilor anticorupție vizează mai mulți medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, însă deocamdată numele acestora nu au fost date publicității.

La această oră, cercetările sunt încă în desfășurare. Vom reveni cu amănunte.

de Alex SAVA Ofițeri din cadrul Serviciului Județean Anticorupție i-au organizat, ieri, un flagrant medicului ginecolog Simona Botez. Ea a primit de la un ofițer sub acoperire 15 milioane de lei vechi pentru a efectua o întrerupere de sarcină în Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu resursele unității, când această intevenție trebuia să fie gratuită. Ancheta ofițerilor anticorupție vizează mai multe persoane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, însă deocamdată numele acestora nu au fost date publicității.  S-a spart buba la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vaslui,…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

4 comments

  1. In sfarsit este penalizata spaga la doctori. Sper pt noi ca spaga la doctori sa devina amintire, si sa recuperam curajul de a nega si a denunta acestw tentative

  2. e cusuta cu ata alba…cum sa ia 1500 RON, cand un chiuretaj in clinici private de elita e cel mult 700 RON……cine a vrut flagrantul nu s-a interesat si de preturi…..si apoi la Vaslui ,1500 RON ??!! e prea de oaie

    • ai mai vazut vreodata doctor care sa-ti dea rest la spaga? ai vazut vreunul care sa spuna: a, eu nu iau spaga asa de mare ca la particular te costa mai ieftin. si de ce tre sa te interesezei de preturi cand organizezi un flagrant. desteapta mai esti!

  3. HAI SI CU CHIRURGIA SI NEUROLOGIA FELICITARI DNA

%d blogeri au apreciat: