Home » National » Elena Udrea, REȚINUTĂ în dosarul Microsoft. Ea a fost scoasă din DNA cu cătușe și jandarmi, iar în arest a ajuns fără cătușe: "Nu poți pune cătușe adevărului"

Elena Udrea, REȚINUTĂ în dosarul Microsoft. Ea a fost scoasă din DNA cu cătușe și jandarmi, iar în arest a ajuns fără cătușe: "Nu poți pune cătușe adevărului"

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea a fost reținută, marți seară, de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătușe, lucru care s-a văzut când a ieșit din mașina Poliției, deși la ieșirea din sediul DNA ea era încătușată.

UPDATE Udrea a ajuns la arest fără cătușe

Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătușe, lucru care s-a văzut când a ieșit din mașina Poliției, deși la ieșirea din sediul DNA ea era încătușată.

După ce a fost reținută în dosarul Microsoft, Udrea a fost scoasă din sediul DNA, cu cătușe și flancată de opt jandarmi.

UPDATE Udrea, scoasă din DNA cu cătușe și jandarmi: Vă așteptați la altceva? Nu poți pune cătușe adevărului

Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA, încătușată și înconjurată de opt jandarmi, ea spunându-le jurnaliștilor la ieșire „Ce, vă așteptați la altceva?” și declarând „Poți pune cătușe Elenei Udrea. Nu poți pune cătușe adevărului”.

Udrea a fost scoasă din sediul DNA, cu cătușe la mâini și flancată de opt jandarmi.

Cum a ieșit din sediul DNA, la întrebările jurnaliștilor, Udrea a răspuns: „Ce, vă așteptați la altceva?”.

Totodată, în timp ce se îndrepta spre mașina Poliției, Udrea a spus: „Poți pune cătușe Elenei Udrea. Nu poți pune cătușe adevărului”.

UPDATE Elena Udrea a fost REȚINUTĂ în dosarul Microsoft

Ordonanța de reținere a fost emisă la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, pentru MEDIAFAX, că clienta sa a dat la DNA o declarație în care a răspuns cu privire la acuzațiile ce i s-au adus de procurori. Declarațiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decât acuzațiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Udrea a fost reținută de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influență – în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România și în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro -, precum și pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat emis marți seară de DNA.

Elena Udrea a venit marți, în jurul orei 12.00, la DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaților pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft și Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupție.

În 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. În 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a deputatului, arătând că a încălcat dispozițiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmații publice cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

În dosarul Microsoft, fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș este acuzat că ar fi pretins și primit, de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și vicepreședinte PDL, să asigure firmelor susținute de una dintre cele două persoane, încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

DNA mai arată că, în anul 2010, Dorin Cocoș, în baza înțelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăți cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plățile aferente contractului e-România.

Udrea mai este acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în același dosar, „pentru a-i rezolva problemele din justiție”.

Sursa: mediafax.ro

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea a fost reținută, marți seară, de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătușe, lucru care s-a văzut când a ieșit din mașina Poliției, deși la ieșirea din sediul DNA ea era încătușată. UPDATE Udrea a ajuns la arest fără cătușe Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătușe, lucru care s-a văzut când a ieșit din mașina Poliției, deși la ieșirea din sediul DNA ea era încătușată. După ce a fost reținută în dosarul Microsoft, Udrea a fost scoasă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: