Home » Invatamant » S-au amânat înscrierile la clasa pregătitoare!

S-au amânat înscrierile la clasa pregătitoare!

de Roxana NĂSTASĂ

Alaltăieri, ar fi trebuit să se afișeze la școlile care organizează clase pregătitoare pentru anul școlar 2015-2016, numărul de clase pregătitoare alocate. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Ministerul Educației a amânat cu o săptămână înscrierile la clasa 0.

După un raid prin câteva școli din Vaslui, reporterii Est News au constatat că nu era afișat numărul de clase pregătitoare alocate și s-au adresat reprezentanților Educației din județ, care au dat lămuriri.
„Trebuia să înceapă înscrierierile pe 16 februarie, dar am primit ordin de la Minister că se amână cu o săptămână, adică pe 23. De asta nu s-a început nimic”, au declarat aceștia.

Astfel, dacă până acum se știa că părinții pot completa cererile de înscriere pentru micuți în perioada 16 februarie – 6 martie, Ministrul Educației a anunțat că înscrierile vor începe pe 23 februarie și se vor finaliza pe 13 martie, cu o săptămână mai târziu decât calendarul pus inițial în dezbatere de Minister.

Astfel, abia pe 16 februarie vor fi afișate în fiecare școală circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare alocate, între 16 – 27 februarie vor fi organizate în școli întâlniri pentru informarea și consilierea părinților, iar în perioada 18 – 26 februarie, va fi organizată în școli Ziua porților deschise.

În intervalul 23 februarie – 13 martie 2015, părinții vor completa, online sau la școala la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere, urmând ca în perioada 20 – 21martie să fie afișate listele cu copiii înmatriculați, locurile rămase libere și copiii neînscriși după prima etapă.

Pe 23 martie, școlile vor afișa la avizier numărul de locuri rămase libere după prima etapă și procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscrieri. În această etapă, părinții depun cererile de înscriere la secretariatul școlii pe care o doresc pentru copiii lor, în perioada 24 martie – 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate pe 10 aprilie.

Copiii care împlinesc vârsta de șase ani până pe 31 august 2015 vor fi înscriși în clasa pregătitoare, conform metodologiei propuse de Ministerul Educației. Totuși, în cazul copiilor care împlinesc șapte ani până pe 31 august, dar care n-au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014-2015, părinții vor putea opta pentru clasa I. În clasa pregătitoare, vor mai putea fi înscriși și copiii care împlinesc vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, însă numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

de Roxana NĂSTASĂ Alaltăieri, ar fi trebuit să se afișeze la școlile care organizează clase pregătitoare pentru anul școlar 2015-2016, numărul de clase pregătitoare alocate. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că Ministerul Educației a amânat cu o săptămână înscrierile la clasa 0. După un raid prin câteva școli din Vaslui, reporterii Est News au constatat că nu era afișat numărul de clase pregătitoare alocate și s-au adresat reprezentanților Educației din județ, care au dat lămuriri. „Trebuia să înceapă înscrierierile pe 16 februarie, dar am primit ordin de la Minister că se amână cu o săptămână, adică pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: