Home » Administratie » Astăzi se schimbă vicele!

Astăzi se schimbă vicele!

de Alex SAVA

 Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consliului Local Vaslui prevede demiterea viceprimarului liberalul Sorin Radu. La un moment dat, s-a speculat că acest proiect nu va trece, grație unei posibile alianțe între consilierii noului PNL, cei trei independenți și conservatori, însă aceștia din urmă vor rămâne fideli partidului de alianță, recte PSD. Propunerea social-democraților pentru viceprimar este tânărul Dragoș Cazacu, iar instalarea lui în funcție este doar o chestiune de timp și de procedură.

 Astăzi este ultima zi de muncă a liberalului Sorin Radu în calitate de viceprimar. Asta pentru că primul punct din ședința Consiliului Local de stăzi prevede demiterea sa, lucru încercat în mai multe rânduri, după ce alianța PNL s-a retras din USL pentru a se alia cu PDL.

Pentru ca proiectul de hotărâre privind demiterea vicelui Radu să fie validat, este nevoie ca jumătate plus unul din consilierii locali să voteze „pentru”. Până acum, votul politic din CL a fost socotit astfel: PSD este, într-adevăr, partid majoritar, cu nouă consilieri, însă PNL, cu șase consilieri, împreună cu cei trei independenți, plus cei doi conservatori pot răsturna lucrurile. Numai că aceștia din urmă, cei doi consilieri PC, recte Răducu Băetu și Alin Dan Trifu, vor susține, evident, demiterea viceprimarului, în contul politicii PSD.

„Noi am discutat în Biroul Executiv Municipal această chestiune și am ajuns la o concluzie: suntem de acord cu demiterea viceprimarului”, a declarat pentru reporterii EstNews dr. Chiristian Pavelescu, președintele Organizației Municipale a PC Vaslui.

 Dragoș Cazacu, noul viceprimar

 Propunerea PSD pentru funcția de viceprimar al municipiului reședință este Dragoă Cazacu, actualmente președinele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Vaslui. Această propunere va fi validată, întrucât conservatorii nu vor susține doar proiectul de demitere a viceprimarului liberal ci și pe cel de alegere a noului viceprimar.

„Vom susține nominalizarea colegilor din partidul de alianță”, a confirmat dr. Pavelescu.

Ieri, Dragoș Cazacu a fost rezervat în declarații privind alegrea sa ca viceprimar în ședința de astăzi.

„Mai întâi, trebuie făcută propunerea. Apoi se va vota. Deocamdată, le mulțumesc colegilor pentru propunerea făcută. Sper să nu îi dezamăgesc. Dar, așa cum spuneam, e doar o propunere în acest moment. Rămâne de văzut dacă va fi validată”, a spus Dragoș Cazacu.

de Alex SAVA  Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consliului Local Vaslui prevede demiterea viceprimarului liberalul Sorin Radu. La un moment dat, s-a speculat că acest proiect nu va trece, grație unei posibile alianțe între consilierii noului PNL, cei trei independenți și conservatori, însă aceștia din urmă vor rămâne fideli partidului de alianță, recte PSD. Propunerea social-democraților pentru viceprimar este tânărul Dragoș Cazacu, iar instalarea lui în funcție este doar o chestiune de timp și de procedură.  Astăzi este ultima zi de muncă a liberalului Sorin Radu în calitate de viceprimar. Asta pentru că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: