Home » Invatamant » Concurs național de prevenire a consumului de droguri în școală

Concurs național de prevenire a consumului de droguri în școală

de Roxana NĂSTASĂ

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui lansează, astăzi, la ora 14, ediția a XII–a a concursului național „Mesajul meu antidrog”, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Concursul, ce are ca temă „Colorează-ți viața altfel… fără droguri!”, este inițiat de Agenția Națională Antidrog, pe durata semestrului II – februarie – iulie 2015, din anul școlar 2014 – 2015 și are ca scopuri menținerea la un nivel scăzut a consumului de droguri și reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populației din învățământul preuniversitar.
Obiectivul general este creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber. Totodată, se dorește dezvoltarea unor atitudini și practici la nivelul întregii populații aflată într-o formă de învățământ, prin intermediul programelor școlare și de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri și creșterea influenței factorilor de protecție pentru evitarea sau, cel puțin, întârzierea debutului consumului de alcool, tutun și droguri.
Concursul național „Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiție al Agenției Naționale Antidrog, fiind un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituțiile de învățământ și un cadru adecvat de manifestare a copiilor și tinerilor cuprinși într-o formă de învățământ, contribuind alături de celelalte activități de acest gen la formarea de convingeri de viață sănătoase.
În acest an vor fi implicate școlile cu învățământ gimnazial și liceele atât din mediul urban cât și rural. Secțiunile ediției a XII -a sunt: film de scurt metraj sau spot, eseu literar, sport și arte vizuale.

de Roxana NĂSTASĂ Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui lansează, astăzi, la ora 14, ediția a XII–a a concursului național „Mesajul meu antidrog”, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Concursul, ce are ca temă „Colorează-ți viața altfel... fără droguri!”, este inițiat de Agenția Națională Antidrog, pe durata semestrului II - februarie – iulie 2015, din anul școlar 2014 – 2015 și are ca scopuri menținerea la un nivel scăzut a consumului de droguri și reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populației din învățământul preuniversitar. Obiectivul general este creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: