Home » Invatamant » Copii de la Școala "Belloescu" știu să evite capcanele internetului

Copii de la Școala "Belloescu" știu să evite capcanele internetului

de Ionuț PREDA

Școala „Stroe S. Belloescu” Bârlad a marcat Ziua Siguranței pe Internet printr-un eveniment în cadrul căruia elevii participanți au aflat care sunt pericolele ascunse ale utilizării excesive a internetului.
Elevii, cu vârste între 6 și 15 ani, au fost împărțiți pe două grupe de vârstă: 6-11 ani și 12 – 15 ani. Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, elevii au completat diverse chestionare, au vizionat diverse materiale în power point, dar și videoclipuri prin intermediul cărora au descoperit avantajele și dezavantajele utilizării internetului.
În cadrul evenimentului au fost prezentate și concluziile echipelor de lucru desfășurate în paralel cu elevi și profesori, pe tema „Prinși în mrejele internetului”.
Tototdată, participanții au asistat și la lansarea ghidului școlar dezvoltat de către Consorțiul Sigur.Info. Ghidul, avizat de Ministerul Educației, conține atât informații teoretice, cât și aplicații practice pentru a promova utilizarea în siguranță a Internetului de către elevi. Scopul acestui ghid este acela de a furniza resurse ușor de înțeles cadrelor didactice și altor adulți care doresc să lucreze cu tinerii și copiii pe tema utilizării sigure și eficiente a informațiilor din online. Aspectele teoretice sunt întările de aplicații practice care nu necesită utilizarea calculatorului sau a tehnologiilor avansate.
„Activitatea nu a reprezentat doar un exercițiu de creativitate, ci și de conștientizare de către elevi a importanței lumii digitale, a utilizării acestor instrumente și, mai ales, a nevoii de a naviga online în siguranță deplină. Prin astfel de activități încercăm să mobilizăm copiii să identifice noi soluții originale din care, de ce nu, să vem cu toții de învățat”, ne-a declarat Maria Porumb, consilierul educativ al școlii.

de Ionuț PREDA Școala "Stroe S. Belloescu" Bârlad a marcat Ziua Siguranței pe Internet printr-un eveniment în cadrul căruia elevii participanți au aflat care sunt pericolele ascunse ale utilizării excesive a internetului. Elevii, cu vârste între 6 și 15 ani, au fost împărțiți pe două grupe de vârstă: 6-11 ani și 12 - 15 ani. Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, elevii au completat diverse chestionare, au vizionat diverse materiale în power point, dar și videoclipuri prin intermediul cărora au descoperit avantajele și dezavantajele utilizării internetului. În cadrul evenimentului au fost prezentate și concluziile echipelor de lucru desfășurate în paralel cu elevi…

Review Overview

User Rating: 3.45 ( 2 votes)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: