Home » Justitie » Unul din contrabandiștii cu deltaplanul, în arest la domiciliu

Unul din contrabandiștii cu deltaplanul, în arest la domiciliu

de Marian MOCANU

 Tudor Guzun, unul din cei doi moldoveni care au încercat să facă contrabandă folosind deltaplanul, a scăpat de executarea arestului preventiv în închisoare, el urmând să facă arest la domiciliu. Capul rețelei, Vasile Guțanu, a rămas în arest preventiv.

 La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, lucrătorii DIICOT au trimis în judecată doi cetățeni moldoveni, care au încercat să introducă în țară țigări de contrabandă folosind o metodă inedită: parașutarea de colete din deltaplan. Astfel, Vasile Guțanu, în vârstă de 42 ani, a survolat teritoriul României în dreptul localității Viișoara, aruncând patru colete, conținând 8.000 pachete de țigări. Recuperarea coletelor era în sarcina colegului său, Tudor Guzun (35 ani), care, dat fiind că pachetele erau dotate cu dispozitive de localizare tip GPS, a ridicat coletele și le-a ascuns într-un microbuz, cu care intrase legal în țară, pe la vama Albița.

Descoperiți de lucrătorii de poliție, cei doi au fost trimiși în judecată pentru constituire de grup infracțional organizat și contrabandă ci produse accizabile, fiind cercetați în stare de arest preventiv.

Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au decis ca Vasile Guțan, cel considerat capul rețelei, să rămână în continuare după gratii, fiindu-i prelungit mandatul de arestare preventivă.

În schimb, lui Tudor Guzun, cărăușul grupării, măsura arestului preventiv i-a fost înlocuită cu cea de arest la domiciliu. În afara faptului că nu are voie să părăsească locuința închiriată, din Huși, unde are stabilit arestul la domiciliu, acesta nu are voie să ia legătura nici cu șeful său, rămas după gratii, și nici cu ceilalți martori din dosar.

de Marian MOCANU  Tudor Guzun, unul din cei doi moldoveni care au încercat să facă contrabandă folosind deltaplanul, a scăpat de executarea arestului preventiv în închisoare, el urmând să facă arest la domiciliu. Capul rețelei, Vasile Guțanu, a rămas în arest preventiv.  La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, lucrătorii DIICOT au trimis în judecată doi cetățeni moldoveni, care au încercat să introducă în țară țigări de contrabandă folosind o metodă inedită: parașutarea de colete din deltaplan. Astfel, Vasile Guțanu, în vârstă de 42 ani, a survolat teritoriul României în dreptul localității Viișoara, aruncând patru colete, conținând 8.000 pachete de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile