Home » Justitie » Hoții de la Mândra, eliberați din arest

Hoții de la Mândra, eliberați din arest

de Marian MOCANU

Cele 11 persoane arestate pentru furt de ulei de la fabrica de ulei „Mândra” Bârlad au fost eliberați sub control judiciar de către magistrații Tribunalului Vaslui, care au admis contestațiile formulate de aceștia la măsura arestării preventive luate de judecătorii bârlădeni.

 După ce au fost prinși furând, doar într-o singură seară, aproape două tone de ulei, dar și șrot de floarea soarelui rezultat din procesul tehnologic, mai mmulți angajați ai fabricii de ulei „Mândra” din Bârlad, alături de paznicii care au înlesnit furtul și șoferul care a cărat marfa au fost arestați inițial preventiv pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au admis contestația formulată de cei 11 acuzați cu privire la măsura de arest preventiv. Culiță Iosip, Ionel Daniel Simiciuc, Adrian Cornel Olaru, Romică Talpiș, Cătălin Nicușor Moraru, Ioan Mihai, Cătălin Păduraru, Constantin Tudose, Tudorel Rîmboi și Constantin Marian Rusu, vor fi cercetați în libertate, sub control judiciar, măsură impusă de judecători pentru o perioadă de 60 zile. În tot acest timp, acuzații nu vor avea voie să părăsească țara și, mai ales, să comunice între ei sau cu alți martori din dosari, urmând a se prezenta organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați.

Reamintim că mai mulți muncitori de la fabrica respectivă de ulei, având vârste între 31 și 61 ani, cu toții din același schimb, schimbul de noapte, și având drept complici agenții de pază, au sustras, în mai multe rânduri, cantități importante de ulei și șrot. Modalitatea de operare era simplă, având complicitatea agenților de pază, acopereau cu cârpe camerele de supraveghere și, cu un vehicul, furau direct de pe rampa de încărcare saci cu ulei, special pregătiți. De fiecare dată, așteptau schimbul de noapte, operând la intrarea la muncă, pentru a putea arunca vina pe schimbul anterior și pentru ca furtul să fie mai greu depistat. După ce, în perioada decembrie 2014 – februarie 2015, cei șapte muncitoori, împreună cu paznicii și șoferul, au furat ulei în valoare de peste 35.000 lei, ultima dată li s-a înfundat, polițiștii surprinzând vehicolul ce transporta 1960 kg de ulei și 100 kg șrot floarea soarelui.

de Marian MOCANU Cele 11 persoane arestate pentru furt de ulei de la fabrica de ulei „Mândra” Bârlad au fost eliberați sub control judiciar de către magistrații Tribunalului Vaslui, care au admis contestațiile formulate de aceștia la măsura arestării preventive luate de judecătorii bârlădeni.  După ce au fost prinși furând, doar într-o singură seară, aproape două tone de ulei, dar și șrot de floarea soarelui rezultat din procesul tehnologic, mai mmulți angajați ai fabricii de ulei „Mândra” din Bârlad, alături de paznicii care au înlesnit furtul și șoferul care a cărat marfa au fost arestați inițial preventiv pentru comiterea infracțiunii…

Review Overview

User Rating: 3.25 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: