Home » Justitie » Tâlhărie la drumul mare

Tâlhărie la drumul mare

de Roxana NĂSTASĂ

Un tânăr de 19 ani, din comuna vasluiană Poienești, a fost reținut de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale după ce a tâlhătit o femeie de 70 de ani, din Vaslui, chiar pe strada principală.

O bătrână de 70 de ani, din municipiul reședință, a fost tâlhărită pe strada „Ștefan cel Mare”, luni noaptea. Un tânăr din Poienești, Gabriel Alberto Balan, i-a smuls geanta din mână și s-a făcut nevăzut. În poșetă a găsit zece milioane de lei vechi. Victima a sunat imediat la 112, iar polițiștii l-au reținut imediat pe făptaș.

„În noaptea de 9 spre 10 februarie am fost sesizați prin apel la 112 de către o femeie de 70 ani, din municipiul Vaslui, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. Fapta a avut loc în timp ce femeia se deplasa pe strada Ștefan cel Mare din localitate, din direcția Spitalului Județean Vaslui către zona «Buium». La un moment dat, un tânăr care a ajuns-o din urmă, i-a smuls geanta din mână și apoi a părăsit zona în grabă. În geantă, femeia avea documente, acte medicale, mai multe bunuri personale, precum și suma de 1.000 lei. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, a fost identificat Alberto Gabriel Balan, de 19 ani, din comuna Poienești, cercetat în acest dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Fapta este prevăzută de art. 234 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani”, a declarat sucomisar Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Miercuri, polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

de Roxana NĂSTASĂ Un tânăr de 19 ani, din comuna vasluiană Poienești, a fost reținut de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale după ce a tâlhătit o femeie de 70 de ani, din Vaslui, chiar pe strada principală. O bătrână de 70 de ani, din municipiul reședință, a fost tâlhărită pe strada „Ștefan cel Mare”, luni noaptea. Un tânăr din Poienești, Gabriel Alberto Balan, i-a smuls geanta din mână și s-a făcut nevăzut. În poșetă a găsit zece milioane de lei vechi. Victima a sunat imediat la 112, iar polițiștii l-au reținut imediat pe făptaș. „În noaptea de 9…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: