Home » World » Ucraina: NATO si SUA exprima scepticism privind Acordul de la Minsk. 600 de militari SUA vor ajunge in Ucraina pentru antrenarea trupelor ucrainene

Ucraina: NATO si SUA exprima scepticism privind Acordul de la Minsk. 600 de militari SUA vor ajunge in Ucraina pentru antrenarea trupelor ucrainene

NATO si Statele Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimand insa scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anuntat ca va trimite 600 de militari in Ucraina, in martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate in conflictul separatist, potrivit Mediafax.

NATO si Statele Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimand insa scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anuntat ca va trimite 600 de militari in Ucraina, in martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate in conflictul separatist.

In contextul Acordului la care au ajuns liderii din Ucraina, Rusia, Germania si Franta in sensul incetarii ostilitatilor in regiunile separatiste ucrainene, Presedintia SUA a indemnat Moscova sa retraga militarii si echipamentele militare.

„Statele Unite sunt preocupate de escaladarea confruntarilor in cursul zilei de joi, o situatie care intra in contradictie cu spiritul acordului de pace”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a salutat Acordul de la Minsk, insistand ca documentul sa fie implementat in totalitate. „Acum, este foarte important ca acordul sa fie implementat in totalitate pe teren, fara intarziere. Insa escaladarea ostilitatilor nu este conforma cu spiritul Acordului. Rusia trebuie sa inceteze sustinerea acordata separatistilor si sa retraga militarii si armamentul din estul Ucrainei”, a subliniat Stoltenberg.

In pofida acordului de la Minsk, Departamentul american al Apararii a anuntat joi ca va trimite in Ucraina 600 de militari americani pentru antrenarea trupelor ucrainene care lupta impotriva insurgentilor prorusi. Potrivit Fox News, Statele Unite vor trimite in Ucraina Brigada aeropurtata 173, stationata in prezent in Vicenza (Italia).

Misiunea de antrenare va incepe in luna martie si se va desfasura in poligonul militar Iavariv, situat in apropierea orasului Liov, in vestul Ucrainei. Militarii americani vor pregati trei batalioane militare ucrainene, a declarat Ben Hodges, comandantul fortelor americane din Europa.

Luptele au continuat joi in estul Ucrainei. In unul dintre incidente, cinci civili au fost ucisi intr-un atac cu obuze care a vizat o statie de autobuz din Donetk.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat joi ca s-a ajuns la un acord, la Minsk, pentru incetarea ostilitatilor in Ucraina incepand din 15 februarie. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat pana acum cu peste 5.350 de morti.

Sursa: hotnews.ro

NATO si Statele Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimand insa scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anuntat ca va trimite 600 de militari in Ucraina, in martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate in conflictul separatist, potrivit Mediafax. NATO si Statele Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimand insa scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anuntat ca va trimite 600 de militari in Ucraina, in martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate in conflictul separatist. In contextul Acordului la care au ajuns liderii din Ucraina, Rusia, Germania si Franta in sensul incetarii ostilitatilor in regiunile separatiste ucrainene,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: